Petak, 20 rujna, 2024

Ko su četiri kandidata za direktora Opće bolnice u Sarajevu?

Preporučeno

Za mjesto direktora Opće bolnice konkurisali Bakir Nakaš, Abud Sarić, Sebija Izetbegović i Dragan Stevanović

Bakir Nakaš, Abud Sarić, Dragan Stevanović, Sebija Izetbegović
Bakir Nakaš, Abud Sarić, Dragan Stevanović, Sebija Izetbegović

Rok za podnošenje prijava za mjesto direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” završen je, a Komisija za izbor direktora ove ustanove počela je otvarati aplikacije kandidata koji su se prijavili za pomenutu poziciju. Kako saznaje Oslobođenje, za mjesto direktora Opće bolnice konkurisala su četiri kandidata.
Za mjesto direktora ponovo se prijavio Bakir Nakaš, dugogodišnji direktor Opće bolnice. Osim Nakaša, za poziciju prvog čovjeka Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” prijavio se Abud Sarić, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika u FBiH.

Upravo se čita:  Za 20 godina lojalnosti, firma iz Visokog svom uposleniku poklonila automobil

Sebija Izetbegović, direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo u KCUS-u, također je konkurisala za mjesto direktora, te Dragan Stevanović, specijalista, internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Prema riječima našeg izvora, sve do sada je urađeno u skladu sa zakonskim propisima, a tako će biti i do konačnog imenovanja direktora.

Upravo se čita:  Ovo su ukradeni BMW i Mercedes iz Njemačke koje je pronašao FUP

– Nakon što se otvore ponude, obavit će se intervjui sa svim kandidatima. Komisija će zatim sačiniti spisak i proslijediti ga Upravnom odboru, koji bi trebao imenovati novog direktora, istakao je naš sagovornik, dodajući kako bi imenovanje novog direktora Opće bolnice trebalo biti završeno tokom sljedeće sedmice.

Izvor: Oslobođenje

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Forto: Zagovaram da se BiH jako zadužuje, ne želim donaciju tramvaja starog 50 godina iz Istanbula

Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto obratio se na konferenciji za medije lidera Trojke, naglašavajući kako...

Još vijesti za vas