Subota, 21 rujna, 2024

Mijalović, Bešlić, Komšić, Ivanić, Bevanda… Svi uvjereni u trijumf Zmajeva

Preporučeno

Uzvratna kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu između BiH i Grčke je sve bliže, a atmosfera među navijačima polako ide ka vrhuncu. Svi su uvjereni u trijumf Zmajeva. Pogledajte šta kažu: Marjan Mijalović, Halid Bešlić, Željko Komšić, Mladen Ivanić i Vjekoslav Bevanda…

tribine-zastava

Marjan MIjalović: Strijelac će biti Edin Džeko

Bit će to teška, tvrda, rovovska borba, kao u Atini. Dosta smo jači u napadu, ali njihova odbrana je jedna od najboljih u Evropi. Opasni su u prekidima i imaju odličan procenat realizovanih šansi koje ne stvaraju često, ali su djelotvorni. Ako damo gol u prvih 20 minuta, onda bi trebali biti oprezni i to čuvati. Pokazali smo da smo skroz sazreli. Ne trebamo srljati jer na kraju krajeva, imamo još pet utakmica. Mislim da ćemo Grke pobijediti rezultatom 1:0, a strijelac će biti Edin Džeko”, izjavio je Mijajlović.

Upravo se čita:  Bliže se prvi dani jeseni: Evo kakvo nam vrijeme donose

Željko Komšić: Nadam se 2:0

Pomalo me je strah prognozirati rezultat jer sam u prošlosti griješio, ali evo, nadam se rezultatu 2:0 za nas”, izjavio je Komšić.

Halid Bešlić zadovoljan i sa 1:0

Nisam pesimist. Vjerujem u našu pobjedu. Da smo kompletni, bio bih 100 posto uvjeren da ćemo ih dobiti sa dva-tri gola razlike. U ovakvoj situaciji, bio bih zadovoljan i pobjedom od 1:0. Nekako mislim da bi taj pobjedonosni gol mogao postići Vedad Ibišević ili Zvjezdan Misimović.
Mladen Ivanić: BiH će slaviti

Upravo se čita:  Federacija BiH iz plusa u minus: Zašto je nastao budžetski deficit?

Nažalost, utakmicu neću moći gledati, jer sam u Parizu. Očekujem dobru utakmicu i prognoziram pobjedu BiH rezultatom 1:0. Bit će to tvrda utakmica pa zbog toga mislim da neće biti mnogo golova. Uz sve to, želim i da navijači budu na visini zadatka.

Bevanda: Bit će 3:1 za “Zmajeve”

Svim srcem navijam za BiH i moja prognoza rezultata je da će biti 3:1 za naše sjajne “Zmajeve”. Nadam se i da će navijači pokazati dostojanstvo i odgovornost, jer nam ne trebaju incidenti kada imamo ovako sjajnu reprezentaciju, a navijačkim izgredima upropastili bismo sve. Utakmicu ću gledati kod kuće sa porodicom.

Upravo se čita:  Prognoza FHMZ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

(Bh-index/Avaz/Klix)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Grad u BiH kao primjer uspjeha: Rast broja obrtnika i zapošljavanja

Bihać se izdvaja kao primjer uspješnog razvoja obrtništva u Bosni i Hercegovini, posebno unutar Unsko-sanskog kantona. U gradu je trenutno...

Još vijesti za vas