Četvrtak, 24 listopada, 2024

Mom djetetu (3) je zbog operacije potreban pregled, a dočekalo me ovo…

Preporučeno

Ne znam da li ćete objaviti ovo ali se iskreno nadam da hoćete. Ja još uvijek ne mogu da dođem sebi zbog ovoga što mi se jutros desilo – piše čitateljka portala “Doznajemo” (puni identitet poznat redakciji), navodeći da je riječ o “još jednoj priči o uslužnosti i ljubaznosti pojedinih ljekara u zdravstvenim ustanovama”. Pročitajte o čemu je riječ, tekst prenosimo u cjelosti…

Dom zdravlja Vrazova (Foto: Arhiv)
Dom zdravlja Vrazova (Foto: Arhiv)

– Odvela sam trogodišnjeg sina jutros na ultrazvučni pregled testisa (koji je potreban da bi išao na operativni zahvat) na radiologiju u ambulanti Vrazova. Prvo velika je misterija gdje odvesti dijete na takav pregled jer na Radiologiji u Kliničkom centru obavljaju pregled samo pacijentima koji su hospitalizirani. Već 20 dana pokušavam doći do informacije gdje obaviti taj pregled osim u privatnoj ordinaciji, da bi na kraju svi putevi odveli do Vrazove.

Prvo radiologija KC “Koševo” ne može, pa iz bolnice vas pošalju u ambulantu gdje sam otisla juče i ljubazni medicinski tehničar mi je rekao da ima slobodan termin tek za šesti mjesec, ali s obzirom da na uputnici piše HITNO rekao je da dođem ujutro sljedećeg dana jer tu vrstu pregleda obavlja samo ŠEF, koji je tu nažalost samo od 8-10 sati, tako da sam jutros i otišla, čekala skoro dva sata da se smiluju da me prime i kad su me napokon pozvali nisam uspjela izustiti ni “Dobar dan” i umjesto uobičajenog pitanja šta nije u redu očekuje me osorno: “Šta je? Niste uspjeli na radiologiji, pa došli ovdje, što niste gore bili tako uporni…?”

Stajala sam u nevjerici i pitala o čemu pričate. Gospodin prim. dr. Mustafa Bećirović ponavljao je kako to nije njegov posao, jer očito nije želio da mu se hladi kafa koju pije za to vremena koje provede na poslu.

Da li vi znate čiji je to posao?! Vjerujem da ne, kao ni ja. Stotine ljekara na birou čeka priliku, ali ne mogu da je dobiju jer dr. Bećirović i slični njemu ne žele u penziju ni sa 70 godina. Osjećala sam se užasno i uplakana zahvalila na ljubaznosti i na pregledu i napustila ambulantu. Ovdje neću stati. Žaliću se gdje treba jer mislim da niko ne zaslužuje takav tretman u zdravstvenim ustanovama. Nadam se da će poslije toga dotični gospodin biti gdje mu je mjesto, uživati sa svojom porodicom u zasluženoj mirovini.

Moje ime je ……. …… – …….. Hvala!

Lp

(Doznajemo.com)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Prvo čovjek MUP-a RS: “Kod nas nema kampova, prijetnja dolazi iz FBiH od vehabija”

Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio je da u ovom bh. entitetu nema kampova za obuku. – U Srpskoj...

Još vijesti za vas