Petak, 20 rujna, 2024

Publika razočarana: 10.000 posjetilaca u Zetri uzalud čekalo Bali-bega!?

Preporučeno

Plesna grupa “Vatra Anadolije” sinoć je održala spektakularan nastup pred sarajevskom publikom u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

vatra-anadolije

Preko 10 000 posjetilaca ukrcalo se u sarajevsku Zetru kako bi gledali show za koji plesačica Sinem Guven kaže je da je predstava o “borbi između dobra i zla” i da je priča zasnovana na mitološkim događajima.

Vatra Anadolije prikazuje tradicionalne plesove kroz balet, moderne plesove i različite discipline. Ova plesna grupa je svjetski poznata, a njihov nastup u režiji Mustafe Erdogana bio je prezentiran u dva dijela od po 45 minuta.

Upravo se čita:  Poznati meteorolog najavio: "Početkom oktobra stiže nam vremenski poremećaj"

Grupa je formirana 1999. godine i danas ima 250 plesača koji mogu nastupati u tri različite zemlje u isto vrijeme. Vatra Anadolije je do sada nastupila u 87 zemalja svijeta, izvela 3.850 predstava, a gledalo ih je više od 35 miliona ljudi.

Međutim, sinoćni spektakl u Zetri dobar dio publike ostavio je razočaranim, jer se kao specijalni gost večeri nije pojavio glumac Burak Ozcivit, popularni Bali-beg iz serije “Sulejman Veličanstveni”.

Upravo se čita:  Iznajmljivanje stana u Sarajevu košta i do 2.500 KM: Šta sve utječe na cijenu najma?

Prema pisanju portala Depo.ba, dolazak Bali-bega je sve vrijeme bio tek propagandni trik  organizatora ovog događaja, budući da se cifra koju ovaj turski ljepotan traži za pojavljivanje, ovisno o vrsti komercijalnog nastupa, kreće između 100.000 i 400.000 dolara.

Organizatori, doduše, nikada zvanično nisu ni potvrdili dolazak ove zvijezde na sarajevski show, ali su sve vrijeme koristili njegov lik kao mamac za publiku (pogledajte fotografiju iz promotivne kampanje).

Upravo se čita:  Komunalci stavili kandžu na automobil 79-godišnjaka iz BiH, on skinuo točak, stavio rezervni i otišao

Da li će agencija koja zastupa ovu veliku tursku zvijezdu tužiti sarajevske organizatore zbog neovlaštenog korištenja lika iz planetarno polularneTV serije, još se ne zna, ali bi, s obzirom na tržišnu cijenu atraktivnog Bali-bega, najnovija manipulacija organizatore mogla (pre)skupo koštati.

Izvor: Depo

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Eko naknada stvara probleme: Trgovac vozilima za dvije godine treba platiti 800.000 KM

Novi udar na džepove građana. Uredbom bivšeg saziva federalne vlade nova i potpuno ispravna polovna vozila smatraju se otpadom...

Još vijesti za vas