Utorak, 22 listopada, 2024

Messi pokrenuo Barcu, PSG nije mogao do senzacije – Bayern potvrdio dominaciju

Preporučeno

U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka Barcelona i Bayern izborili su plasman u polufinale. Katalonci su sa PSG -om na Camp Nou stadionu odigrali 1:1, ali su zbog gola više u gostima prošli dalje. Bayern je golovima Mandžukića i Pizarra savladao Juve u Torinu i potvrdio dominaciju u oba meča.

Foto: AFP
Foto: AFP

Barcelona – PSG 1:1

PSG je bio puno opasniji u prvom dijelu, a u prvih 45 minuta se vidjelo koliko Messi znači za Barcu. U 2. minuti, Xavi je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prohujala pored gola. U narednom napadu je uzvrtio Lavezzi, ali je Valdes bio na mjestu. Potom je pokušao Moura, a zatim i Lavezzi. Na drugoj strani je Iniesta je neprecizan bio šutiravši ravno u golmana. U 24.minuti nova kontra gostiju, ali je Lavezzi propustio veliku šansu, da bi u 28.minuti Moura je pokušao glavom, ali Valdes je izbacio u korner.

U 50.minuti šok na Cmap Nou stadionu. Sjajna kontra, Ibrahimović sjajno dodaje Pastoreu koji matira Valdesa za veliko slavlje Parižana. Od tada je Barca krenula odlučnije, mada su gosti opasno prijetili iz kontri preko sjajnog Ibrahimovića. U 63.minuti Alves je iz dobre pozicije slabo pucao preko gola. Onda je u igru ušao Messi i bolja igra Barce, ali je PSG-ova odbrana bila sjajna. Ipak, Sveci su popustili u 71.minuti, Messi je bio u prodoru, Villa je ostavio za Pedra koji pogađa za 1:1. Do kraja se PSG nije uspio opraviti i ozbiljnije ugroziti gol Barcelone, piše Sprot Centar.

Juventus – Bayern 0:2

Tim iz Torina imao je težak zadatak u revanšu Lige prvaka protiv novog prvaka Njemačke. Pirlo i saigrači krenuli su snažno od prvog sudijskog zvižduka. Igrao se 8. minut kada je svoj udarac oprobao Marchisio, ali je lopta otišla preko gola. Samo minut kasnije u dobroj prilici našao se Mandžukić. No, njegov udarac je izblokiran u presudnom momentu, piše Klix.

U 24. minuti Pirlo je sa vrha šesnaesterca pucao iz slobodnjaka, ali je Neuer izbio loptu u korner. Stara Dama pokušala je do kraja prvog dijela postići gol, ali su Nijemci osujetili sve nalete Italijana. Na odmor se otišlo bez golova.

Na samom otvaranju drugog dijela novi uzdasi na tribinama. Pirlo izvodi novi slobodan udarac, ali bez uspjeha. U narednom napadu Quagliarella dobro šutira, ali pogađa vanjsku statitivu. Uzvratio je Robben koji je u 57. minuti pogodio okvir gola.

Sve dileme oko putnika u polufinale riješio je Mandžukić koji je pogodio mrežu domaćih u 64. minuti. Pizarro je u sudijskoj nadoknadi udvostručio vodstvo gostiju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kilogram bureka do 20 KM, sirnica i po 18 KM: Ovo su cijene pita u sarajevskim buregdžinicama

Povećanje cijena namirnica uvjetovalo je i povećanje cijena bureka i pita u sarajevskim buregdžinicama, a kako bi ustanovili kakvo...

Još vijesti za vas