Utorak, 22 listopada, 2024

Obilježen Dana Armije RBiH: Komšić i Izetbegović položili cvijeće na mezarju Kovači

Preporučeno

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Željko Komšić položili su danas cvijeće na mezarju Kovači povodom obilježavanja Dana Armije Republike BiH i osme godišnjice drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, javio je novinar agencije Anadolija.

dan-armije2Izetbegović i Komšić, položili su zatim cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, u okviru obilježavanja Dana Armije RBiH i Dana drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, čija će centralna svečanost biti obilježena u ponedjeljak u vojnoj bazi “Aerodrom Dubrave” u Živinicama.

Upravo se čita:  Vozni park BiH: Petina automobila starija od 26 godina, blagi porast novih registracija

Cvijeće na Spomen obilježje poginulim borcima na mezarju Kovači, pored članova Predsjedništva, položili su članovi delegacije Ministarstva odbrane BiH na čelu sa ministrom Zekerijahom Osmićem, kao i predstavnici boračkih organizacija.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, nakon polaganja cvijeća na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, predvodio je vjerski program u okviru kojeg su proučeni odlomci iz Kur’ana.

Upravo se čita:  Ovo je spisak najvećih poreskih dužnika u BiH: Zašto ovoliko duguju?

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kilogram bureka do 20 KM, sirnica i po 18 KM: Ovo su cijene pita u sarajevskim buregdžinicama

Povećanje cijena namirnica uvjetovalo je i povećanje cijena bureka i pita u sarajevskim buregdžinicama, a kako bi ustanovili kakvo...

Još vijesti za vas