Utorak, 22 listopada, 2024

Potresna ispovijest majke oboljelog djeteta: Kad sam čula da moj Mirza ima leukemiju, bila sam van sebe

Preporučeno

Kad sam čula da moje dijete ima leukemiju, bila sam van sebe, plakala sam, danima sam bila neutješna. Nisam mogla ni slutiti da se to može desiti Mirzi, koji je bio zdravo i veselo dijete. Ali, njegovo nasmijano lice, hrabri pogled davali su mi nadu, hrabrili me da se moram boriti za njega kako bi dobio ovu životnu bitku.

Upravo se čita:  Vozni park BiH: Petina automobila starija od 26 godina, blagi porast novih registracija
Mirza s majkom Razom: Dječak je sretan što i u bolnici ima prijatelje (Foto: Dnevni avaz)
Mirza s majkom Razom: Dječak je sretan što i u bolnici ima prijatelje (Foto: Dnevni avaz)

Ovo je u bolnoj ispovijesti za “Avaz” kazala Raza Čohodar iz Cazina, koja već nekoliko mjeseci s bolesnim sinom Mirzom boravi na Odjelu hematoonkologije Pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Mirzu smo zatekli na krevetu bolničke sobe koja je zamijenila njegovu dječiju u Cazinu, igralište, obdanište i predškolsko obrazovanje gdje bi učio prva slova i dobivao prve ocjene. Samo da nije bolestan. Mirza nam kaže da najviše voli gledati crtane filmove i igrati se s konjićima. Sretan je i što u bolnici ima prijatelje s kojima po nekoliko sati provodi u igraonici, iako mu teško padaju terapije kojima je svakodnevno izložen.

Upravo se čita:  Objavljena detaljna vremenska prognoza za naredne dane

Kako nam je rekla majka Raza, Mirzino liječenje za sada ide dobro. Kaže i da je Mirzu, koji je bio poželio Cazin, vodila jednom da vidi drugove i rodbinu.

– Zadovoljna sam doktorima i sestrama, jer našoj djeci pružaju svu pažnju i ljubav – ističe Čohadar.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kilogram bureka do 20 KM, sirnica i po 18 KM: Ovo su cijene pita u sarajevskim buregdžinicama

Povećanje cijena namirnica uvjetovalo je i povećanje cijena bureka i pita u sarajevskim buregdžinicama, a kako bi ustanovili kakvo...

Još vijesti za vas