Petak, 25 listopada, 2024

Budimir: Treći entitet u ovom trenutku nije realna opcija

Preporučeno

U Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva novoosnovane Stranke pravde i povjerenja (SPP) čiji je predsjednik i osnivač Živko Budimir.

budimir-zivkoBudimir je u izjavi za medije kazao da je Predsjedništvo raspravljalo o programu rada stranke i o osnivanju općinskih i gradskih odbora.

– Također, razgovarali smo i o budućem djelovanju u smislu eventualne suradnje s ostalim strankama – kazao je, javlja Fena.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH: Nastavlja se dijalog BiH i EU

Budimir je ponovio da ova stranka nema neprijatelja i da će surađivati sa svima čiji je prvenstveni interes dobrobit BiH i njenih naroda.

– Moram reći da je Stranka naišla na veliko odobravanje građana BiH i da već imamo potrebu za formiranje općinskih odbora ili organizacija u gradovima poput Mostara, Čitluka, Čapljine, Sarajeva, Tuzle, Višegrada, Rogatice, Kiseljaka, Viteza, Novog Travnika, itd. Mi ćemo se ponašati drugačije od dosadašnjih stranaka koje su prvenstveno gledale svoj interes – naglasio je Budimir.

Upravo se čita:  Milorad Dodik se javio iz Rusije, potpisao je plan saradnje s Tatarstanom

Na pitanje novinara o stavu SPP-a u odnosu na kontinuirane zahtjeve za treći entitet, Budimir je kazao da ova opcija u ovom političkom trenutku nije realna.

– To znaju i oni koji insistiraju na trećem entitetu. Mišljenja sam da prvenstveno trebamo urediti FBiH i učiniti sve da BiH bude funkcionalna država – zaključio je Budimir.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas