Utorak, 22 listopada, 2024

Građani napali premijera Dačića tokom Beogradskog maratona…

Preporučeno

Transparenti ‘Ne damo Kosovo’ i povici ‘Premijeru, da li mirno spavaš?’ obilježili su današnji maraton u glanom gradu Srbije, gdje su se građani verbalno sukobili sa Ivicom Dačićem

dacic-ivicaGrupa građana iskoristila je danas Beogradski maraton i prisustvo premijera Ivice Dačića da izrazi nezadovoljstvo prijedlogom briselskog sporazuma o sjeveru Kosova i Metohije.

Na samom početku sportske manifestacije, grupa građana skandirala je “Izdaja, izdaja” i “Ne damo Kosovo”, a na završetku ‘Trke zadovoljstva’ grupa učesnika protrčala je kroz cilj s transparentom na kojem je pisalo “Ne damo Kosovo”.

Upravo se čita:  U banci dogovorila kredit i kamate, a onda je uslijedio potpuni cirkus: ‘Gospođo, pa Vi imate dijabetes‘

Potom je, tokom šetnje nakon starta maratona, jedan građanin prišao premijeru i upitao ga “da li mirno spava”, na što je Dačić odgovorio potvrdno.

“A da li biste više voljeli da ih protjeraju (Srbe s Kosova), pa da onda plačemo, vi volite da ih protjeraju, pa da plačete za njima. Ti više voliš Srbiju od mene?”, upitao je Dačić nezadovoljnog građanina.

Upravo se čita:  Ispucali stubovi Pelješkog mosta: Ne mogu ih ni pregledati

Premijer Dačić je naglasio da će uraditi sve da spasi Srbe na Kosovu i Metohiji, a na pitanje da li skupština može da ne prihvati parafirani sporazum, premijer je odgovorio potvrdno.

“Ako skupština misli drugačije, ako narod misli drugačije, neka bude”, rekao je Dačić.

Dačić je po završetku tog razgovora rekao Tanjugu da mu je drago što mu je taj građanin “u lice kazao šta misli”.

Upravo se čita:  31-godišnjakinja iz autobusa pala na granici: Policajcima je bila sumnjiva zbog jedne stvari

“Pitao me je kako spavam, a ja sam mu odgovorio – što me to pitaš”, rekao je kratko premijer Dačić, koji nije želio komentrati polemiku koju je vodio s tim građaninom.

Na završetku Trke zadovoljstva grupa učesnika protrčala je kroz cilj s transparentom na kojem je pisalo “Ne damo Kosovo”, a čuli su se i povici s istom porukom.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Iako nema snijega, zimska oprema je obavezna: Ovo ćete morati da imate od 1. novembra

Od 1. novembra, svi vozači motornih vozila u BiH, osim motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorija),...

Još vijesti za vas