Srijeda, 23 listopada, 2024

Osim: Ko ne bude koncentriran, neće igrati

Preporučeno

Fudbalski klub Željezničar, branilac titule prvaka Bosne i Hercegovine, sutra dočekuje Gradinu u susretu 25. kola BHT Premijer lige BiH.

amar_osimNa današnjoj konferenciji za medije menadžer tima sa ”Grbavice” Amar Osim izjavio je da ne vjeruje da će utakmica protiv zadnjeplasirane ekipe prvenstva biti lagan posao.

On je naglasio da Željezničar sutra mora osvojiti tri boda, ali da njegov tim kod kuće igra slabo u posljednje vrijeme, zbog čega će zahtjevati maksimalan angažman i koncentraciju svih igrača.

– Ako primjetim da neki igrač nije potpuno koncentrisan na Gradinu, da već razmišlja o narednom protivniku, neću mu dati da igra. Gradina je respektabilan tim kojeg nije tako lako savladati, a pred nama je imperativ pobjede – kazao je Osim.

Napadač Željezničara Eldin Adilović također je pozvao svoje suigrače na maksimalno zalaganje i koncentraciju, te se složio s Osimom da Gradina nije tako lagan protivnik.

– Nadam se da ću postići pogodak protiv Gradini, ali bitnije mi je da moj tim osvoji bodove i na kraju bude prvi. Naravno lijepo bi bilo i kada bih na kraju sezone završio na vrhu liste najboljih strijelaca – rekao je Adilović.

Željezničar i Gradina odmjerit će snage sutra na stadionu ”Grbavica” u 20 sati.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Za sanaciju pruge u Jablanici treba najmanje dva mjeseca, šteta pet miliona KM

Za saniranje željezničke pruge na području Jablanice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koja je oštećena u nedavnim poplavama, bit će potrebno...

Još vijesti za vas