Petak, 25 listopada, 2024

Bizarna imena koja roditelji daju djeci – V8, 4Real, Pravda…

Preporučeno

Odabrati ime novorođenčetu nije nimalo jednostavno. Svi roditelji žele da kćerci ili sinu daju lijepo ime koje ima neko značenje, a upravo zbog toga neki od njih se previše zanesu i pretjeraju. Novi Zeland je objavio listu imena koja su roditelji htjeli dati djeci, no odbijeni su zbog toga što su imena bila suviše bizarna ili čak uvredljiva.

Upravo se čita:  Traktor šlepao helikopter preko ceste, ljudi u šoku: 'U ovo niko neće povjerovati'
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na popisu koji je objavio Novi Zeland nalazi se 77 imena koje su vlasti odbile, odnosno nisu dali roditeljima da takvo ime daju djetetu. Između ostalog, na popisu su: 4Real, V8, Kraljica Victorija… Jednoj bebi roditelji su htjeli dati ime Lucifer, dok su drugi svoje novorođenče željeli nazvati “Anal” (Analan).

Upravo se čita:  Ćevabdžinica bivšem radniku mora isplatiti 250.000 KM odštete za prekovremeni rad

Mnogi roditelji su, pak, tražili da u sklopu djetetovog imena se nađu i titule – princeza, kralj, vojvoda… No, njihovi zahtjevi su odbijeni. Mnogi roditelji su tražili da dijete nosi njihovo ime, ali da im se dodaje – Drugi, Treći, Četvrti….

Najviše puta je odbijeno ime Pravda.

No, neki su uspjeli dati djeci bizarna imena poput – “Number 16 Bus Shelter” ili “Midnight Chardonnay”.

Upravo se čita:  Sestre se brutalno osvetile očevoj ljubavnici, njihova osveta je postala nacionalna vijest

Sud je 2008. godine naredio roditeljima da kćerci koju su nazvali Talula Does The Hula From Hawaii promijene ime i prestanu ismijavati vlastito dijete.
(Klix)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas