Petak, 25 listopada, 2024

Bayern brani 4:0: Katalonci u (ne)mogućoj misiji

Preporučeno

Drugi polufinalni dvoboj Lige evropskih prvaka, zakazana za srijedu na Nou Campu trebao bi biti formalost. Bayern u Kataloniju dolazi a 4:0 iz prvog susreta i teško je očekivati da će dozvoliti iznenađenje i Barceloni omogućiti da nadoknadi četiri gola zaostatka.

bayern-barcelonaNo, igrači budućeg šampiona Španije ne mire se sa činjenicom da neće vidjeti Wembley.

“Ne mogu obećati kako ćemo nadoknaditi četiri gola zaostatka i plasirati se u finale. Međutim, obećavam da ćemo ostaviti srce na terenu. Igrat ćemo na život ili smrt”, rekao je Iniesta, a njegovo mišljenje dijeli i Lionel Messi, koji je u Münchenu odigrao jednu od najlošijih utakmica u karijeri:

“Izgubili smo 0:4 i bit će teško nadoknaditi taj zaostatak jer je Bayern snažna ekipa. Pokušat ćemo zabiti što više golova i ponuditi svoje najbolje izdanje koje bi nas moglo odvesti u finale”.

Što se tiče sastava kojeg će Tito Vilanova suprotstaviti Bayernu, izvjesno je da neće moći računati na Jordia Albu koju je suspendovan zbog kartona, a upitan je i nastup nedovoljno oporavljenog Carlesa Puyola.

Bavarci prepuni samopouzdanje stižu u Barcelonu, ali isto tako naglašavaju da neće biti opuštanja.

“Još nije sve gotovo. Želimo li u finale morat ćemo ponoviti partiju iz prvog meča. Bitno je da čuvamo loptu što je duže moguće i da budemo kreativni jer se samo tako može protiv Barcelone. Ne treba da razmišljamo o rezultatu”, smatra Franck Ribery.

Na oprez je pozvao i Bayernov defanzivac Dante.

“Barcelona će očajno željeti osvetu. Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade. Sve se vrti oko njihovog napada. Messija ćemo zatvoriti i ne treba mu dozvoliti da ima previše kontakta s loptom. S tom ekipom uvijek treba biti na oprezu”, naglasio je Brazilac.

Izvor: Oslobođenje

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas