Petak, 25 listopada, 2024

Nestanak goriva uzrokovao sudar vozova u Beogradu

Preporučeno

Uzrok željezničke nesreće u Beogradu bio je nestanak goriva u jednom od vozova što je uzrokovalo zaustavljanje tog šinskog vozila u tunelu, javio je dopisnik agencije Anadolija iz Beograda.

sudar_vozovaPrema prvim nezvaničnim informacijama uzrok sudara dva voza u tunelu između Beograda i Novog Zemuna bio je nestanak goriva kod jednog od vozova, koji je ostao zarobljen u tunelu, a na njega je naletio drugi voz koji je prevozio putnike u pravcu Zemuna.

Upravo se čita:  Šokantan video nasilja nad Nepalcem u Hrvatskoj zgrozio region: ‘Kako je moguće da se neko ovako odnosi prema ljudskom biću?!‘

Jedan od radnika Železnica Srbije na mjestu nesreće objasnio je uzroke nesreće ističući da je u udesu povrijeđeno više od 15 lica i oni su vozilima hitne pomoći prebačeni u Klinički centar Zemun. Prema njegovim riječima do sudara je došlo kada je jedan voz, uslijed nedostatka goriva ostao u tunelu, dok se drugi voz nije uspio na vrijeme zaustaviti.

Upravo se čita:  Policajci pretukli krijumčara migranata: Hrvatska mu mora platiti 15.000 eura odštete

Željeznički saobraćaj kroz tunel uspostavljen je odmah nakon prebacivanja povrijeđenih putnika sa mjesta nesreće, a trenutno se odvija po jednom kolosijeku.

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas