Petak, 25 listopada, 2024

Provjera masovnog odlaska na bolovanje zaposlenika Croatia Airlinesa

Preporučeno

Uprava hrvatske avio-kompanije “na bolovanje” zatražila je od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje provjeru razloga bolovanja brojnog kabinskog osoblja, jer sumnjaju da je na djelu “bijeli štrajk”.

croatia-airlinesPortparol Hrvatskog zavoda Nenad Korkut potvrdio je da su u Zavodu zaprimili zahtjev i da po njemu postupaju.

“Kontrola će se hitno obaviti i, naravno, izvještaj će dobiti sam poslodavac. Shodno tome ćemo postupati i mi u odnosu na naše ugovorne subjekte, a to su ljekari opšte prakse koji su otvorili bolovanja, a poslodavac prema svojim radnicima, našim osiguranicima”, istakao je Korkut, prenose hrvatski mediji.

Upravo se čita:  U banci dogovorila kredit i kamate, a onda je uslijedio potpuni cirkus: ‘Gospođo, pa Vi imate dijabetes‘

On je dodao da se rezultati istrage očekuju u najkraćem mogućem roku.

“na bolovanje” otkazala je danas letove Zagreb – Beč – Zagreb, Pula – Zagreb i Sarajevo – Zagreb jer je oko 25 posto njenog kabinskog osoblja iznenada otišlo na bolovanje.

I jučer je više od 300 putnika ostalo prizemljeno, umjesto da stignu na svoje destinacije.

Upravo se čita:  Vučić nema vremena za Putina jer mu je došao važniji gost

U upravi preduzeća izrazili su sumnju da je masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje reagovanje Sindikata kabinskog osoblja na uslove poslodavca u vezi sa potpisivanjem novog kolektivnog ugovora i programom restrukturisanja kompanije.

Sindikat ne pristaje na uslove koji uključuju smanjenje broja zaposlenih, ukidanje prava, slobodnih dana i godišnjih odmora tokom ljeta.

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas