Subota, 21 rujna, 2024

Djevojci ugašen Facebook profil zbog imena Isis

Preporučeno

Postoji riječ koja je ovih dana prilično nepoželjna, a to je Isis. Iako je to njeno pravo ime, Facebook je jednoj devojci deaktivirao profil.

“Facebook misli da sam terorista. Izgleda da to što sam im poslala fotokopiju svog pasoša nije bilo dovoljno da mi opet aktiviraju nalog”, napisala je ova inženjerka iz San Franciska na Twitteru.

Naslutila je da je jedini razlog blokade profila njeno ime, koje je isto kao ime zloglasne Islamske države, poznate i kao ISIS, ISIL i Daesh.

Upravo se čita:  Helikopterom spašavali porodice iz BiH u Austriji

Isis Anchalee nije želela da odustane tek tako, pa kad Facebook nije reagovao nakon što su primili fotokopiju njenog pasoša, nastavila je da im šalje poruke i dalje. Na kraju su shvatili da govori istinu pa joj je profil u međuvremenu ponovno aktiviran, piše Telegraph.

fa885ae5fe1137a808f68ca107b116bb

Facebook već neko vrijeme ima pravilo po kom se možete prijaviti samo pod pravim imenom, što je izazvalo brojne rasprave.

Upravo se čita:  Apokaliptični prizori: Dunav "potopio" Beč, ulice pod vodom, ugrožene zgrade i kuće

Kad u Facebooku posumnjaju da neki profil ne nosi ime stvarne osobe, blokiraju ga i zatraže neki od ličnih dokumenata koji potvrđuje da je to pravo ime osobe koja profil koristi.

U nekim slučajevima suspendovani su i oni koji su na Facebooku koristili svoje pravo ime ali je administratoru ono bilo sumnjivo.

Onima koji ne dokažu da im je to pravo ime Facebook je trajno blokirao profile.

Upravo se čita:  Bosanac se javio iz Beča: “Sve podsjeća na veliku poplavu iz 2002. godine”

Ta društvena mreža nedavno je obećala da će ublažiti pravilo o korišćenju pravog imena, najavivši dodatne opcije koje će poboljšati verifikaciju imena.

Zaposleni u Facebooku Omid Farivar na Twitteru je odgovorio Isis i izvinio joj se zbog svega, istaknuvši da će Facebook ispraviti svoju grešku

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Obavijest građanima da ne bi bili “uznemireni”: Posmatrački let iznad BiH

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine izvještava javnost da će se, u razdoblju od 23. do 27. septembra 2024. godine,...

Još vijesti za vas