Petak, 25 listopada, 2024

Buick iz 1922. godine najljepši na reviji oldtimera

Preporučeno

Za najljepše vozilo na ovogodišnjoj Oldtimer reviji automobila i motora koja je održana u Sarajevu proglašen je buick iz 1922. godine, čiji je vlasnik Rudolf Adamko iz Budimpešte.

Najbolji Stari Auto 06 ISNajstarije vozilo je ford iz 1917. godine iz Mađarske, a najorginalnije restaurirano vozilo je Mercedes 190 iz 1958. godine iz Hrvatske.

Najstariji motor je BMW R 50/3 iz 1951. godine, čiji je vlasnik Andrej Cipot iz Slovenije, a najorginalniji motor tomos cobra T 12, vlasnika Marina Vukelića.

Upravo se čita:  Prvo čovjek MUP-a RS: "Kod nas nema kampova, prijetnja dolazi iz FBiH od vehabija"

Oldtimer klub Sarajevo, u povodu Dana Općine Centar, organizirao je jučer na Trgu djece Sarajeva tradicionalni međunarodni „Sajam oldtimera“, a danas su na „Pozorišnom trgu – Susan Sontag“ bili izloženi najljepši oldtimeri koje su posjetioci mogli da vide i glasaju za one koji im se najviše dopadaju.

Posjetioci su danas imali priliku vidjeti i autobus centorotrans iz 1963. godine.

Upravo se čita:  Ćevabdžinica u BiH objavila zanimljiv oglas i traži novog člana: Nudi početnu platu 1400 KM plus topli obrok

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco je kazao da je bilo 50 učesnika koji su došli iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Makedonije te iz čitave BiH.

– Prezadovoljan sam odzivom, a posebno mi je drago što je na ove surete došlo dosta motora. Svake godine ih je sve više – kazao je Husić.

Upravo se čita:  “Tu noć je babo držao majku koliko je mogao i na kraju je ispustio, nije imao više snage”

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas