Petak, 20 rujna, 2024

Potvrđeno: David Moyes novi trener Manchester Uniteda!

Preporučeno

Dosadašnji menadžer Evertona David Moyes biće novi trener Manchester Uniteda, objavljeno je na oficijelnoj stranici engleskog prvaka. 50-godišnji stručnjak će United oficijelno preuzeti 1. jula kada završi sezonu sa Evertonom, a sa timom sa Old Trafforda dogovorio je šestogodišnju saradnju.

moyesNa tom mjestu Moyes će zamijeniti Alexa Fergusona koji s klupe crvenih đavola odlazi nakon 27 godina, ali će u klubu ostati na mjestu direktora. Moyes će tim sa Goodisona napustiti nakon 11 godina.

Upravo se čita:  Rođen je u BiH, ali ne želi da ga zovu Bosancem: Pogledajte kako je reagovao fudbaler iz Bijeljine

Moyesov prvi veliki izazov na Old Trafordu bi mogao da bude Wayne Rooney koji je navodno prije dvije nedjelje zatražio da ode.

Rooney je naime održao sastanak sa odlazećim menadžerom Alexom Fergusonom na kojem je zatražio da bude stavljen na transfer listu, ali ga je Škot odbio uz objašnjenje da je njegova budućnost na Old Trafordu.

Upravo se čita:  Leman se požalila: Nije pošteno što moj partner zarađuje "100.000 puta" više od mene, a radimo isti posao

Rooney ima ugovor na još dvije godine sa Unitedom i upravo bi Moyes mogao da bude ključni čovjek u promjeni njegovog mišljenja jer mu je on bio i prvi trener u Evertonu.

Za usluge Rooneyja zainteresoani su PSG, Chelsea i Bayern, ali bi odluka Fergusona da se povuče i eventualni dolazak Moyesa mogli da promijene njegovo mišljenje.

Upravo se čita:  Rođen je u BiH, ali ne želi da ga zovu Bosancem: Pogledajte kako je reagovao fudbaler iz Bijeljine

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Prognoza FHMZ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna...

Još vijesti za vas