Srijeda, 23 listopada, 2024

Dječaku se ostvario san da ima kravu

Preporučeno

Dječaku Sadinu Kapiću (12), koji s majkom i mlađom sestrom živi u selu Krčevine, nadomak Bosanske Krupe, ispunila se želja da njegova porodica ima kravu koja će davati svježe mlijeko.

djecak sadin kapic
Dječak sa porodicom (Foto: Nezavisne)

Ponukani napisima u medijima o teškom životu tročlane porodice Kapić, bračni par Muharem i Emira Hodžić iz Sanskog Mosta odlučili su da kupe i poklone ovoj porodici kravu. Hodžići kažu kako su decenijama radili u Švajcarskoj te da sada uživaju u mirovini i za naše uslove dobrim penzijama.

Upravo se čita:  Petrović najavio obuke za mlade: Prvi maloljetnik je poslao 140 prijetećih poruka, policijske prostorije su pune djece

“Teško nam je kad vidimo da postoje djeca koja žive u tolikoj bijedi, a televizijski prilog o Sadinu i njegovoj porodici duboko nas je ganuo”, kažu Hodžići.

Dodaju kako je posebno bila dirljiva mališanova želja da ima kravu, jer on i njegova sestra gotovo nikad ne piju svježe mlijeko. Sem toga, Hodžići su, skupa sa svojim prijateljima, za ovo porodicu obezbijedili značajnu humanitarnu pomoć u vidu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština.

Upravo se čita:  Svaka tura traje sedam dana: Ne možemo raditi, imamo porodice

Tročlana porodica Kapić živi u uslovima ekstremnog siromaštva, s obzirom na to da samohrana majka Suada Kapić bez ikakvih izvora primanja brine o dvoje maloljetne djece. Ona kaže kako ih je njen muž napustio prije više od godinu te da od tada sama vodi brigu o mališanima. Dodaje kako žive isključivo od socijalne i pomoći dobrih ljudi u skromnoj kući koja ne pruža ni elementarne uslove za život. Oni su zahvalili na doniranoj kravi i namirnicama.

Upravo se čita:  Otac Džejle Drapić kroz suze: “Tokom operacije otkazalo je srce... Sada nema ko da me zagrli”

(Nezavisne novine)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Za sanaciju pruge u Jablanici treba najmanje dva mjeseca, šteta pet miliona KM

Za saniranje željezničke pruge na području Jablanice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koja je oštećena u nedavnim poplavama, bit će potrebno...

Još vijesti za vas