Petak, 25 listopada, 2024

Reprezentacija BiH oslabljena uoči Latvije: Sušić tužan, Vranješ još tužniji

Preporučeno

Stoper ruske Alanie i bh. reprezentacije Ognjen Vranješ neće biti u kombinaciji za meč protiv Latvije, kojeg naša selekcija igra 7. juna u okviru kvalifikacija za SP.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Vrenješ je, naime, povrijedio prednje ukrštene ligamente, nakon duela sa Brazilcem Hulkom, te ga očekuje operacija i oporavak od najmanje četiri mjeseca.

“U utorak idem na operaciju, koju ću obaviti u Minhenu”, kaže nam Vranješ, kojeg je Hulk udario iza koljena, a u prvi mah se činilo da povreda nije teže prirode.

“Nije bilo namjere u njegovom startu, a prvi pregledi su govorili da su ligamenti napukli. Međutim, nalazi iz Moskve su pokazali da se radi o puknuću, ali sam se ja htio pregledati i u Beogradu. Međutim, i tu su mi potvrdili da se radi o puknuću, tako da je operacija neminovna. Mogao sam je izbjeći i oporaviti se za dva mjeseca, ali svaki naredna slična povreda sa terena bi me izbacila na godinu, tako da nisam htio rizikovati”, kaže nam Vranješ, koji dodaje kako mu je izuzetno žao i krivo, s obzirom na to da se radovao kvalifikacijskoj utakmici protiv Latvije. “Meni je nagore, vjerujte, ali šta sada. Glavu gore i oporavak.”

Vranješ je, prema priznanju selektora Safeta Sušića, trebao biti starter u utakmici protiv Latvije. Sada, moraće potražiti neko drugo rješenje.

“Nije pošteno da u ovom trrenutku mislim od drugim igračima, jer mi je Vranješa jako žao. Dobar je momak i odličan igrač. Šteta i za njega i za reprezentaciju, što mu se ovo desilo”, kaže nam Sušić, dodajući kako je ovaj nogoemtaš postao važan dio reprezentacije.

“Nedostajaće nam itekako. Protiv Latvije nam treba okretan, brz stoper, s obzirom na to da ćemo igrati napadački, što će ostaviti prostora za kontre protivnika, a on u takvom sistemu odlično funkcioniše.”
Sušić u reprezentativnom kadru alternative za Vranješa ima u Pandži, Zukanoviću, te Šunjiću, a u budućnosti će pravo nastupa imati i Ermin Bičakčić.

“Bičakčića sam i lično gledao, a o njemu su mi rekli sve najbolje. Dobar je igrač. Zna lopte, a jak je u duelu i koristiće nam, ali u ovom trenutku ne mogu razmišljati o njemu, jer on nema pravo nastupa za BiH. Kada se steknu svi administrativni uslovi za poziv, on će biti tu”, kazao je Sušić, koji će na spisak za Latviju uvrstiti vjerovatno 24 igrača, među kojima će biti i oporavljeni Sejad Salihović, koji nije konkurisao za ekipu koja je pobijedila Grčku.

Za razliku od toga meča, BiH će ovaj put biti jača za Pjanića, pomenutog Salihovića, te u potpunosti oporavljenog Pandžu.
(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas