Petak, 25 listopada, 2024

Barcelona osvojila 22. titulu prvaka Španije

Preporučeno

Katalonski nogometni velikan Barcelona jučer je osvojio 22. prvenstvenu titulu, nakon što je drugoplasirani Real Madrid u 35. kolu španskog prvenstva remizirao u gostima kod Espanyola (1:1). Barceloni je to četvrti naslov u zadnjih pet godina i prvi za novog trenera “blaugrane” Tita Vilanovu.

Barcelona_Lionel_Messi_475413536Barcelona je pod vodstvom Vilanove stvorila put do novog naslova izuzetnim prvom dijelom sezone i najboljim uvodom u sezonu u historiji španskog nogometnog prvenstva, u kojem su Katalonci propustili osvojiti samo dva od mogućih 57 bodova, prenosi STA.

Četiri kola prija kraja sezone Barcelona ima 88 bodova, sedam više od prošlogodišnjeg prvaka Reala, kojem su do kraja sezone preostale samo dvije utakmice. Barcelona je nakon tima Reala iz 1988. tek druga ekipa iz španske lige koja je bila u vodstvu od 1. do zadnjeg kola.

Nogometaše Barcelone u ponedjeljak očekuje parada po gradskim ulicama, a iduće nedjelje naslov će proslaviti i na stadionu ”Camp Nou”.

Ali već danas ih očekuje posebna čast na prvenstvenom susretu protiv madridskog Atletica na stadionu “Vicente Calderon”, gdje će im u znak poštovanja postaviti počasnu stražu, odnosno ”el pasillo”.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas