Petak, 25 listopada, 2024

Evo ko može u Europsku uniju: Srbija i Crna Gora skinute s popisa, za građane Bosne i Hercegovine i dalje rampa!

Preporučeno

Na sastanku Odbora stalnih predstavnika zemalja članica EU bilo je prijedloga da se s popisa maknu i Alžir i Maroko, ali to nije naišlo na potporu.

Zemlje članice Evropske unije danas su skinule Crnu Goru i Srbiju s popisa trećih zemalja iz kojih se može putovati u EU bez ograničenja, zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom.

Na popisu je ostalo 13 zemalja: Alžir, Australija, Gruzija, Japan, Južna Koreja, Kanada, Kina, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Upravo se čita:  Objavljena detaljna vremenska prognoza za naredne dane

Na sastanku Odbora stalnih predstavnika zemalja članica EU bilo je prijedloga da se s popisa maknu i Alžir i Maroko, ali to nije naišlo na potporu.

Zemlje članice Evropske unije odlučile su da će od 1. jula postupno početi ukidati ograničenja za ulazak na svoj teritorij iz trećih zemalja koje imaju sličnu ili bolju epidemiološku situaciju u pogledu koronavirusa.

Upravo se čita:  Policija na terenu: Učenik upucao drugog u dvorištu škole u Sarajevu

Krajem prošlog mjeseca zemlje članice usvojile su preporuke s popisom od 15 zemalja iz kojih će se od 1. jula moći ulaziti u EU-u.

To su bili Alžir, Australija, Crna Gora, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj, međutim Bosna i Hercegovina se ni tada nije našla na spisku.

Upravo se čita:  Predsjedništvo BiH usvojilo prijedlog zakona o državnoj imovini

Moći će ulaziti i građani Kine, ali pod uvjetom da Peking ukine ograničenja za ulazak državljana EU-a.

Popis se revidira i dopunjava svake dvije sedmice.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas