Petak, 25 listopada, 2024

Ponovo proglašena epidemija koronavirusa u FBiH: Evo kako će se to odraziti na građane

Preporučeno

Federacija BiH je ponovo proglasila epidemiju zbog koronavirusa. Ova odluka je danas objavljena u Službenim novinama Federacije.

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije pojašanjava da su Kantoni imali priliku da sami proglase epidemiju, ali to nisu uradili.

U naredbi stoji da je za vrijeme epidemije koronavirusa preduzimaju mjere predviđene Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje je između ostalog navedeno vršenje sanitarnog nadzora na graničnim prelazima koji se nalaze na teritoriji Federacije, kao i provođenje mjera.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Snaha i svekrva se potukle, morala reagovati i policija

Čerkez: Neće biti implikacija po građane

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH (FBiH), izjavio je ranije za medije da proglašenje epidemije neće imati implikacije po stanovništvo.

– To podrazumijeva olakšavanje procedura institucijama uključenim u problem, odnosno osiguravanje dodatnog novaca iz federalnog proračuna u slučaju potrebe, kazao je Čerkez.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas