Nedjelja, 8 rujna, 2024

Građani oprez: Računalna prijevara putem lažne elektronske pošte

Preporučeno

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve elektroničke ili SMS poruke da budu oprezni i ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu elektroničku ili SMS poruku

Policiji u Hrvatskoj se javila prevarena 55-godišnjakinja iz Splita koja je zaprimila elektroničku poštu koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu.

Nakon što je otvorila krivotvorenu Internet stranicu pojavio se nalog za plaćanje troškova dostave, gdje je radi plaćanja spomenutog troška oštećena unijela podatke bankovne kartice, te joj je s računa skinut preko 500 eura. Na okolnosti događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Upravo se čita:  Samohrana majka Hidajeta Smriko iz Zenice najavila da će sa djecom spavati u parku: “Nema mi druge”

Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve elektroničke ili SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu elektroničku ili SMS poruku.

Upravo se čita:  Djevojkama kroz otvoren prozor automobila ušao poskok: “Uhvatila nas je panika, mislile smo da je mahovina”

Ovakve lažne poruke dolaze građanima i u Sloveniji i Austriji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kakve su šanse za proširenje EU do 2030. godine: Ruska invazija kao poziv za buđenje

I ako ne dođe do punopravnog članstva jedne nove članice, realno je očekivati da do kraja ove dekade, barem...

Još vijesti za vas