Nedjelja, 8 rujna, 2024

Napustila ga porodica, živi i spava u smeću; Obilaze ga samo komšije

Preporučeno

Još jednu emotivnu priču donose vam kolege sa TV Panorame. Ovo je priča o Hasi Osmančeviću kojeg je porodica napustila ali i država. Jedinu brigu ima od komšija.

Haso Osmančević, mještanin ovog naselja, već godinu dana živi u nehumanim uvjetima. Njegova kuća postala je deponija smeća, komšije povremeno očiste, ali nisu uspjeli riješiti trajni problem.

Svi smo svjesni važnosti očuvanja dostojanstva i zdravlja svakog pojedinca, no situacija s Hasom Osmancevicem izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Haso se, prema riječima komšija, nije kupao godinu dana, a njegova kuća postala je prava deponija smeća. Unatoč višestrukim pokušajima i organiziranja akcije čišćenja, za sedam dana situacija se vraća na staro.

Upravo se čita:  Jedan od najvećih farmera u BiH: Čeka nas drastično poskupljenje hrane

On ima osnovne životne potrepštine u svojoj kući, a financijska sredstva dobiva putem socijalne pomoći. Ipak, zbog nepoznatih razloga, nije u mogućnosti održavati higijenu u svom domu. Susjedi pretpostavljaju da bi problem mogao biti povezan s psihičkim poremećajem ili drugim zdravstvenim problemima.

Zbog ove teške situacije, komšije su se obratile socijalnim službama tražeći pomoć. Njihov prijedlog je da se Hasi dodijeli osoba koja će barem sedmično čistiti njegovu kuću, a koja će, naravno, biti adekvatno plaćena.

Upravo se čita:  Mladi ribolovac ostvario ulov života u Neumu: "Pala" ribetina teška 115 kilograma

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kakve su šanse za proširenje EU do 2030. godine: Ruska invazija kao poziv za buđenje

I ako ne dođe do punopravnog članstva jedne nove članice, realno je očekivati da do kraja ove dekade, barem...

Još vijesti za vas