Nedjelja, 8 rujna, 2024

Predsjedavajuća VM BIH Krišto s ministrom vanjskih poslova Mađarske Szijjártóm

Preporučeno

Krišto je iskazala očekivanje za nastavkom europske potpore procesima jačanja unutarnjeg dijaloga političkih lidera, kao i potpore autentičnim domaćim rješenjima, kako bi se izbjegla nametanja koja ne donose dobro nikomu.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm o jačanju suradnje dviju zemalja i europskim integracijama.

Predsjedateljica Krišto je rekla da su odnosi Bosne i Hercegovine i Mađarske dobri, te da se intenziviraju u svim oblastima. Istaknula je da dvije prijateljske zemlje nemaju otvorenih pitanja i izrazila opredijeljenost Vijeća ministara BiH za daljnje unaprjeđenje bilateralnih veza u obostranom interesu, a naročito za unaprjeđenje gospodarstvene suradnje koja se može podići na višu razinu.

Upravo se čita:  Cvijanović se žali na posljedice sankcija u RS-u: Nemoguće je, stalno smo pod pritiskom

Naglasila je punu posvećenost Vijeća ministara BiH europskim integracijama naše zemlje, te istaknula da taj put nema alternativu. Dodala je da budućnost Bosne i Hercegovine ovisi o našoj sposobnosti, predanosti i odgovornosti da suradnjom i dijalogom iznađemo rješenja za ispunjavanje uvjeta za ulazak u EU. Iskazala je očekivanje za nastavkom europske potpore procesima jačanja unutarnjeg dijaloga političkih lidera, kao i potpore autentičnim domaćim rješenjima, kako bi se izbjegla nametanja koja ne donose dobro nikomu.

Upravo se čita:  Dodik: Građani RS-a granični prijelaz Karakaj doživljavaju kao administrativni

Podcrtala je odlučnost i predanost političkih lidera u BiH rješavanju svih otvorenih pitanja kako bi se osigurala stabilnost, kao preduvjet za daljnji napredak Bosne i Hercegovine na europskom putu. Dodala je da očekuje i konkretno prepoznavanje rezultata rada kroz točan datum otvaranja pregovora tijekom ožujka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kakve su šanse za proširenje EU do 2030. godine: Ruska invazija kao poziv za buđenje

I ako ne dođe do punopravnog članstva jedne nove članice, realno je očekivati da do kraja ove dekade, barem...

Još vijesti za vas