Petak, 25 listopada, 2024

Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje do kraja februara

Preporučeno

Jutarnji mrazevi očekuju se na višim nadmorskim visinama. U kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla.

Pretežno sunčano preovladavat će u petak. Za dane vikenda uz povećanje naoblake moguća je i slaba kiša u centralnim područjima i na istoku Bosne i Hercegovine, navedeno je u novoj prognozi FHMZ BiH.

Od ponedjeljka izgledno je stabilno razdoblje sa nešto višim temperaturama zraka od uobičajnih za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi očekuju se na višim nadmorskim visinama. U kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla.

Upravo se čita:  Iz Istočnog Sarajeva otišlo čak 50 medicinara jer su posao našli u Sarajevu: "Plaća im je veća za oko 1.000 KM"

Minimalne temperature zraka varirat će između 0°C i 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Jedna fronta prema raspoloživim sinoptičkim materijalima mogla bi zahvatiti našu zemlju od petka (23.02.).

Nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi na jugu mogle biti intenzivnije zadržat će se u dane vikenda (24. i 25.02.) kao i početkom naredne sedmice, navodi se u prognozi koju je objavio FHMZ BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas