Petak, 25 listopada, 2024

Gradonačelnica Sarajeva ogorčena nakon što je fasada pala ženi na glavu: Gdje je upravitelj zgrade? Sugrađanki poručujemo da tuži odgovorne

Preporučeno

- Grad Sarajevo je završio projekat rekonstrukcije Jatovog nebodera, radovi su procijenjeni na preko milion KM.

Svi smo svjedoci današnjeg obrušavanja dijela fasade u centru grada, uslijed čega je povrijeđena naša sugrađanka, objavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić nakon nesreće u blizini Vječne vatre.

“Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje je sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata?

I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale.

Upravo se čita:  Ispovijest Dženana iz Jablanice koji je izgubio devet članova porodice: “Svijetla tačka je naš Edi”

Grad Sarajevo je najmanje nadležan za rekonstrukciju fasada, ali smo završili čitav niz projekata, jer smo svjesni potrebe rekonstrukcije, ne samo iz estetskih, nego i sigurnosnih razloga.

I bez obzira na to, vrlo često dobijamo upite zašto trošimo javni novac na fasade.

Zato pozivamo sve nivoe vlasti da nam se pridruže, da izdvoje sredstva za ovu namjenu i da nam pomognu da rekonstruišemo što veći broj objekata. Takođe, pozivamo i nadležne organe i druge subjekte u domenu izdavanja dozvola za izvođenje radova, da po svim zahtjevima postupaju promptno i izdaju potrebne saglasnosti za rekonstrukciju.

Upravo se čita:  Sve je zabilježila kamera "Slučajeva X" - Policija izvršila raciju pa kod djevojke pronašli "speed": “Ja ne znam šta je to, ni odakle tu”

Grad Sarajevo je završio projekat rekonstrukcije Jatovog nebodera, radovi su procijenjeni na preko milion KM.

Našoj sugrađanki želimo brz oporavak i poručujemo da obavezno putem nadležnih organa tuži odgovorne, a Grad će pružiti svu potrebnu pravnu pomoć”, poručila je gradonačelnica.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas