Nedjelja, 8 rujna, 2024

Utoplite se, jer noć pred nama u BiH donosi minuse, ponegdje i do 10 stepeni: Objavljena detaljna prognoza

Preporučeno

- Noć pred nama donosi minuse, slab do umjeren mraz većem dijelu zemlje. U brdsko-planinskim mrazištima moguće i do -10°C.

Bosnu i Hercegovinu večeras očekuje prohladna noć praćena minisuima, a ponegdje u brdsko-planinskim predjelima očekuje se da temperature ode i do 10 stepeni ispod 0.

Tokom sutrašnjeg dana doći do zatopljenja, s obzirom da će se dnevna temperatura kretati od 10 do 15 stepeni, a na jugu i do 20.

– Noć pred nama donosi minuse, slab do umjeren mraz većem dijelu zemlje. U brdsko-planinskim mrazištima moguće i do -10°C.

Upravo se čita:  Djevojkama kroz otvoren prozor automobila ušao poskok: “Uhvatila nas je panika, mislile smo da je mahovina”

Obzirom na rani dolazak proljeća i vegetaciju koja je u mnogim krajevima “poranila” i do mjesec dana unaprijed, ne bi bilo loše zaštititi osjetljive biljke.

Danas se razvedrava, zapuhao je hladan sjeverac i bura koji će postepeno slabiti prema kraju dana i večeras. Uslijedit će hladna i pretežno vedra noć. Po kotlinama i duž riječnih tokova moguće uz maglu. Jutarnje temperature sutra od -4 do 1°C, na jugu do 4°C. Dok planinske krajeve očekuju nesto jači minusi.

Upravo se čita:  Prevara iz Modriče prevarena: Zbog kontejnera ostala bez 10.000 KM

* Na slici u prilogu očekivane temperature sutra rano ujutru na nekoliko cm od tla. Odnosno jačina prizemnog mraza.

Kasnije tokom srijede pretežno sunčano u čitavoj zemlji i ugodnije uz dnevne temperature većinom od 10 do 15°C, na jugu do 19°C. Od četvrtka (21.03.) postepeno zatopljenje, ali i nastavak promjenjivog vremena sa povremenim padavinama, navode iz BH Meteo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kakve su šanse za proširenje EU do 2030. godine: Ruska invazija kao poziv za buđenje

I ako ne dođe do punopravnog članstva jedne nove članice, realno je očekivati da do kraja ove dekade, barem...

Još vijesti za vas