Petak, 25 listopada, 2024

SIPA upozorava građane: Ako dobijete ovu poruku, ne otvarajte i ne odgovarajte na nju

Preporučeno

- Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih e-mail poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena zloupotrebljeni.

Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) obavještava građane da je u posljednjem periodu evidentirano da na e-mail adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se određena lica bave nezakonitim aktivnostima vezenim za pornografiju i zlostavljanje.

U navedenim e-mail porukama izvršioci često zloupotrebljavaju imena pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime zamjenika direktora Zorana Galića.

Upravo se čita:  U BiH ima manje od 150 kontrolora letenja, dnevno opslužuju više od 1900 letova

Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih e-mail poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena zloupotrebljeni.

E-mail poruke su upućene sa više e-mail adresa, koje pripadaju nacionalnoj domeni Republike Njemačke.

Savjetujemo građane da ukoliko dobiju takve e-mail poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih, te da ukoliko su na bio koji način oštećeni da to prijave nadležnom policijskom tijelu, saopćeno je iz SIPA-e.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas