Petak, 25 listopada, 2024

Građani, oprez: U ovom dijelu BiH pojavile su se falsifikovane novčanice, među osumnjičenima i Sarajlija

Preporučeno

Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu BiH protiv A. T. i H. V., obojica iz Novog Grada, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca

Prijedorska policija je kod A. T. i H. V. iz Novog Grada pronašla falsifikovane novčanice.

U saopćenju Policijske uprave (PU) Prijedor navodi se da su u srijedu izvršili kriminalističku obradu više osoba iz Novog Grada i Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

– Uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Suda BiH, istog dana, izvršen je pretres stana u Prijedoru u kojem su osumnjičeni privremeno boravili i vozila koja su koristili. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 200 falsifikovanih novčanica u apoenima od 10 KM i aparat za fotokopiranje. Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu BiH protiv A. T. i H. V., obojica iz Novog Grada, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca, naveli su iz policije.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva na Igmanu, "udario mu cuku kamenom, ovaj ga izbo nožem, poznaju se odranije"

Apelovali su na sve građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija, da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica i da u slučaju bilo kakve sumnje u ispravnost, isto prijave nadležnoj policijskoj stanici.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika studen stiže u Bosnu i Hercegovinu: Meteorolog Ristić otkrio kakva nas zima očekuje ove godine

Meteorolozi predviđaju najhladniju zimu u posljednjih deset godina, prvi snijeg bi mogao da padne već početkom novembra, a broj...

Još vijesti za vas