Subota, 29 lipnja, 2024

Policija u Njemačkoj prilikom kontrole autobusa uhapsila 19-godišnju državljanku BiH

Preporučeno

Nakon saslušanja, ona je sprovedena u pritvorsku jedinicu. Pored krivičnog djela navedenog u evropskoj potjernici, protiv nje će biti podnesena i prijava zbog pokušaja ilegalnog ulaska u Njemačku.

Pripadnici njemačke pogranične policije uhapsili su 19-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine dok su kontrolisali putnike autobusa koji je putovao iz Italije.

Naime, državljanka BiH je policajcima predočila samo isteklu boravišnu dozvolu u Italiji, gdje je navodno nastanjena, a kad su joj tražili pasoš, ona je pokazala pasoš BiH, koji nije bio validan.

Upravo se čita:  BMW sletio sa trećeg sprata tržnog centra: Unutra bili trudna ljubavnica i sin

Daljom provjerom, policija je utvrdila da se djevojka nalazi na evropskoj potjernici zbog krivičnog djela “kompjuterska prevara”.

Ona je izvedena iz autobusa i privedena u najbližu lokalnu policijsku stanicu. Nakon saslušanja, ona je sprovedena u pritvorsku jedinicu. Pored krivičnog djela navedenog u evropskoj potjernici, protiv nje će biti podnesena i prijava zbog pokušaja ilegalnog ulaska u Njemačku.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Bugojanski konjanici jutros krenuli put Ajvatovice

Bugojanski konjanici su ove subote započeli svoje tradicionalno putovanje prema Ajvatovici, čineći ovaj događaj posebnim i svečanim. Među konjanicima,...

Još vijesti za vas