Subota, 5 listopada, 2024

BiH odavno u Evropi, ali samo po cijenama: Je li pred nama novi val poskupljenja?

Preporučeno

Sa najavama novog porasta cijene goriva i poskupljenja električne energije, zabrinuti su da bi moglo doći do još jednog lančanog poskupljenja i ostalih proizvoda.

U Evropi smo odavno, ali s cijenama. Najave o novom rastu cijena goriva, ali i poskupljenju električne energije od 1. avgusta zabrinule su građane Bosne i Hercegovine. Mnogi smatraju da će, osim skupljeg goriva i struje, doći i do lančanog rasta cijena i ostalih proizvoda, javlja BHRT.

Uz evropske cijene, a domaće plate, za građane naše zemlje ovo je postao glavni moto za preživljavanje. Sa najavama novog porasta cijene goriva i poskupljenja električne energije, zabrinuti su da bi moglo doći do još jednog lančanog poskupljenja i ostalih proizvoda.

Upravo se čita:  Do sada je potvrđeno 14 smrtnih slučajeva na području Jablanice: "To su oni koje su pronašli spasioci"

U začaranom krugu poskupljenja, formiranja cijena po slobodnoj volji, i mjesečnih primanja građana koja ne prate rast cijena – prema svemu sudeći, čeka nas teška jesen.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija: ‘Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke’

U nezamislivoj tragediji, poplavama i odronu najmanje je 17 poginulih u Donjoj Jablanici. Izbrisane su cijele porodice. "Avaz" doznaje...

Još vijesti za vas