Petak, 18 listopada, 2024

Platili u Grčkoj “4 zvjezdice” i all inclusive, a kad su otvorili vrata sobe, ostali u šoku: Evo za šta su dali 1.700 eura!

Autor:Nova.rs

Preporučeno

Kad nas je u sobi dočekao metalni ležaj kao vojnički, a namijenjen je djeci, pala nam je roletna – otprilike ovako počinje priča srpske porodice Lalić iz Beograda, koja je otišla na ljetovanje u Grčku krajem ovog juna, piše Nova.rs.

I zaista, kada na internetu pogledate fotografije hotela Porto Rio u Patri, sve djeluje u skladu sa onim što je obećano ugovorom.

A obećano je da će porodica sa dvoje djece od četiri i šest godina dobiti smještaj od četiri zvjezdice i da će sve to biti plaćeno 1.200 eura. Ako vam se na prvu loptu to čini kao mnogo, imajte na umu da je cijena snižena za 1.700 eura jer je sve plaćeno mjesecima unaprijed, te da je puna cijena aranžmana 2.900 eura.

Foto: Privatni album/Nova.rs

Ruka ruci pružena je februara ove godine kada je stavljen i paraf na papir za aranžman od 24. juna do 4. jula, jer je tada bila reč o „first minute“ ponudi.

Ništa nije ni slutilo da će četiri mjeseca kasnije doći do bilo kakvih neprilika. Za dogovorenu i plaćenu sumu ne bi ni trebalo tako nešto da se desi.

Marko Lalić, koji je sa poznatom agencijom sklapao ugovor, kaže za Nova.rs da je ovakvu, „all inclusive“ ponudu tražio zbog pozitivnog iskustva s Peloponeza od prošle godine. I tada je riječ bila o hotelu, samo što je aranžman bio nešto povoljniji, a uslovi daleko bliži onome što je unaprijed ugovoreno.

Upravo se čita:  Dvije djevojčice (18 i 14) se tokom rođendaske proslave otrovale alkoholom, pronašla ih majka

Dvadeset dana prije početka ljetovanja i dalje je sve bilo po protokolu kada je vaučer iz turističke agencije stigao porodici. Ostalo je da se napuni rezervoar i spremi novac za trošak i sve je bilo spremno za polazak.

Foto: Privatni album/Nova.rs

Međutim, onda kreću problemi. Tek po dolasku u Grčku, Laliće su sa recepcije hotela obavijestili da će biti smješteni u pomoćnom objektu. U tom trenutku su već prevalili poduži put do Patre sopstvenim prijevozom, pošto se na aranžman doplaćivalo još nekoliko stotina eura da bi se i on organizovao.

Ubrzo će postati svjesni da od četiri zvjezdice obećane ugovorom sa agencijom, mogu da se oproste u startu, je je riječ o dodatnom dijelu kompleksa odmarališta.

Ono se sastoji od glavnog objekta u kome su hotel, restoran i bazen, dijela nazvanog Rio selo, u kome su bungalovi, i iza njih se nalazi spomenuti pomoćni hotel.

Na prvi, ali i na svaki drugi pogled bilo je jasno da to nije ono što je plaćeno relativno velikom sumom, naročito ako se uzme u obzir uzrast djece. Umjesto hotela od četiri zvjezdice, Lalići su dobili klasičan smještaj kao u grčkim vilama.

Umjesto francuskog kreveta sačekala su ih dva ležaja za samce, spojena tako da „glume Francuza“, a umjesto dodatnih kreveta za djecu, bio je namješten jedan, metalni, na rasklapanje sa dušekom preko.

Za drugi su im na licu mjesta tražili doplatu od čak 500 eura, što bi ukupnu cifru diglo do čak 1.700 eura da mlađe dijete nije spavalo sa roditeljima.

Upravo se čita:  Nestala 13-godišnja Jasmina. Otac: Dopisivala se na Instagramu sa momkom kojeg ne poznaje

Na zidovima popucala boja, paučina sa plafona i stolarija iz prošlog vijeka koju su pojeli i vrijeme i voda, pa se uhvatila crna skrama po pojedinim ćoškovima, takođe su bili dio smještaja u vrijednosti od preko 3.300 KM.

Foto: Privatni album/Nova.rs

Problemi su tu tek počeli, a srpska porodica se požalila na recepciji.

– Nakon primedbe recepciji, upućeni smo na agenciju, odnosno njihovog predstavnika – kaže Marko za Novu.rs.

Da sve bude još gore, tih dana je u glavnoj zgradi hotela spažen pacov, a kada se uračunaju i troškovi prijevoza, odnosno 14 eura za most u jednom pravcu, 100 eura za putarine kroz Grčku, 15 kroz Severnu Makedoniju i oko 25 kroz Srbiju, plus gorivo, jasno je zbog čega je odmor u startu postao neka nova borba.

Kada bi se prijevoz organizovao preko agencije svakako bi moralo da se doplati nekoliko stotina eura preko osnovnog aranžmana i onda kada se ide u sopstvenoj režiji, izađe skuplje, ali bar imate određenu fleksibilnost i komociju da bolje raspolažete svojim vremenom.

Ni razgovori sa predstavnikom agencije nisu urodili plodom, pa je sve podsjećalo na neku vrstu „vrteške“ i selidbe odgovornosti. Jedino turisti nisu preseljeni u uslove koje su dobrano platili četiri mjeseca ranije.

Premda ostale stvari poput restorana i plaže nisu bili loši, hrana je takođe bila u redu, ono osnovno, smještaj, bio je daleko od reklamirane i plaćene četiri zvjezdice.

Upravo se čita:  U kanalu pronađena tijela mladića (24) i djevojčice (14). U blizini bio i njegov automobil

A pošto je riječ o hotelu, skuplja je i boravišna taksa i porez od 70 eura, koji bi bio manji da se plaćao smještaj kao za smještajne kapacitete vila.

Poslije svega su potrošeni i vrijeme i novac, a porodica smatra da je oštećena.

– Oni (agencija, prim. aut) su rekli da nisu znali ništa o navedenom smještaju prilikom prvog razgovora, da bi tokom drugog promijenili priču i rekli da dijete do šest godina spava sa roditeljima – rezignirano konstatuje Lalić, tvrdeći i da im je nakon toga obećano da će ih kontaktirati čovjek po imenu Zoran i da će se sve srediti.

– Od toga, naravno, nije bilo ništa. Zvali smo ih još dva puta i rečeno je da su pisali hotelu, te da je kolega već trebalo da nas kontaktira – dodaje razočarani srpski turista.

– Prilikom ponovnog razgovora sa recepcijom, rekli su da ih niko nije kontaktirao, niti im uputio zvanični mail.

Tako je ping-pong loptica prebacivanja krivice s hotela na agenciju i obratno letjela između Srbije i Grčke nekoliko dana, porodici smještaj nije promijenjen, Lalići su se na kraju vratili u Srbiju, a novac je otišao u nepovrat.

Iz agencije komentar o čitavoj situaciji nije dobijen – navodi Nova.rs, a fotografije smještaja koji je “zadesio” porodicu Lalić pogledajte ovdje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Zbog lažnih dojava o bombama od roditelja će se tražiti nadoknada materijalne štete

- Nastavni proces u Sarajevu je značajno ugrožen zbog ovih lažnih dojava, jer pravila nalažu da direktor škole obavijesti...

Još vijesti za vas