Četvrtak, 19 rujna, 2024

Novi detalji zločina u Sanskom Mostu: Domar ispalio više od 10 metaka, u kancelariji ubijenog direktora nađeno šest čahura!?

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

U trenutku pucnjave u školi su bili i učenici, ali, na svu sreću, niko nije povrijeđen. Vukalić je ciljano tražio direktora, s kojim je, kako se tvrdi, ranije imao sukobe.

Užasan zločin u kojem je domar Mehemed Vukalić ubio troje kolega u Općoj gimnaziji Sanski Most, a onda pokušao izvršiti samoubistvo, šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region! O brutalnom zločinu jučer su izvijestili i brojni svjetski mediji.

Vukalić, koji je bio zaposlen kao domar u ovoj obrazovnoj ustanovi, upao je na sastanak u školi i počeo pucati iz automatske puške. Ubio je tri osobe, nakon čega je pokušao izvršiti samoubistvo.

U sumanutom pohodu Vukalić je brutalno ubio direktora škole Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Upravo se čita:  Sarajka Dženana Jahić koja je ubila supruga Senada dok je spavao ide iza rešetaka

U trenutku pucnjave u školi su bili i učenici, ali, na svu sreću, niko nije povrijeđen. Vukalić je ciljano tražio direktora, s kojim je, kako se tvrdi, ranije imao sukobe.

Navodno, motiv ovog zločina su neriješeni odnosi u školi. Tačnije, Vukalić je ranije bio suspendiran i protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak.

Istraga će pokazati šta se tačno desilo i kako je uopće unio automatsku pušku kalašnjikov u školu.

Navodno, napadač je ranije imao zdravstvenih problema, ali to zvanično nije potvrđeno. Iz UKC-a Banja Luka, gdje je smješten, rečeno je da je u stabilnom stanju i da se radi o prostrelnoj rani.

Upravo se čita:  Poznati novi detalji stravične nesreće: Ovo su Esad i Almedina koji su stradali u Austriji

Ubicu u UKC Banja Luka čuva policija i on će, kada se steknu uvjeti, biti ispitan.

Još uvijek se utvrđuje šta je bio tačan motiv ovog ubistva, jer je Vukalić, koji je navodno bio nezadovoljan na poslu, itekako situiran a ranije je bio i na bolovanju. Vlasnik je butika u Sanskom Mostu i ranije nije prijavljivan za bilo kakvo nasilje niti prijetnje.

Upravo se čita:  Tragedija u Austriji: Život izgubio mladi bračni par iz BiH

Prema informacijama “Avaza”, a što je pokazala istraga, Vukalić je iz automatske puške ispalio više od deset metaka. Samo u kancelariji direktora škole Halilovića pronađeno je najmanje šest čahura.

Profesoricu engleskog jezika Midžan i sekretaricu Kljunić ubio je na drugoj strani škole. Ciljano je tražio Halilovića, utvrđuje se da li je ciljano ubio i Midžan i Kljunić jer ih je ubio na drugoj strani.

O svemu bi danas više informacija trebalo dati Tužilaštvo USK.

Utvrđuje se odakle Vukaliću kalašnjikov i kako ga je unio u školu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Eko naknada stvara probleme: Trgovac vozilima za dvije godine treba platiti 800.000 KM

Novi udar na džepove građana. Uredbom bivšeg saziva federalne vlade nova i potpuno ispravna polovna vozila smatraju se otpadom...

Još vijesti za vas