Četvrtak, 19 rujna, 2024

Cijeli razred napustio školu zbog nasilnog učenika, ostao je jedini u odjeljenju

Preporučeno

Prema izvještajima hrvatskih medija, razlog ispisivanja je devetogodišnji dječak koji je već mjesecima bio nasilan prema svojim vršnjacima

Cijeli razred je odustao od školovanja zbog ponašanja jednog nasilnog učenika, ostavljajući ga samog u razredu.

Roditelji su od samog početka školske godine podnosili pritužbe direktorici škole, gradskom odjelu za obrazovanje, Ministarstvu obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje te pravobraniteljici za djecu, no nisu dobili nikakvo efikasno rješenje.

Tokom ljeta, u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu, gotovo cijeli razred od 14 učenika je odustao od pohađanja škole, ostavljajući samo jednog učenika koji će nastaviti u četvrti razred.

Upravo se čita:  Domaćinu oduzeli dva kazana i gotovo 6.700 litara rakije

Prema izvještajima hrvatskih medija, razlog ispisivanja je devetogodišnji dječak koji je već mjesecima bio nasilan prema svojim vršnjacima, a situacija je već bila predmet medijske pažnje.

Dječak koji je vršio nasilje ostao je jedini učenik u razredu.

Od početka školske godine, roditelji su uputili brojne pritužbe direktorici škole, gradskom uredu za obrazovanje, ministarstvu obrazovanja, agenciji za odgoj i obrazovanje, kao i pravobraniteljici za djecu, no nikakvo adekvatno rješenje nije pronađeno. Poslali su mnogobrojne dopise i molbe, čak do 20 na dan, no redovito su ostajali bez odgovora.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Eko naknada stvara probleme: Trgovac vozilima za dvije godine treba platiti 800.000 KM

Novi udar na džepove građana. Uredbom bivšeg saziva federalne vlade nova i potpuno ispravna polovna vozila smatraju se otpadom...

Još vijesti za vas