Četvrtak, 19 rujna, 2024

Početak zimske sezone: Kada će Toplane Sarajevo startati sa grijanjem?

Preporučeno

Ova kompanija je navela da su njihova termoenergetska postrojenja i instalacije tehnički pripremljena za period od 20. septembra do 15. maja.

Sa dolaskom hladnijih dana nakon ljeta, građani se pripremaju za nadolazeću sezonu grijanja.

Posljednjih dana, pad temperature i kišovito vrijeme najavili su kraj toplih dana, stvarajući potrebu za grijanjem.

Komunalno javno komunalno preduzeće Toplane Sarajevo razjasnilo je uvjete potrebne za početak isporuke toplote svojim korisnicima.

Ova kompanija je navela da su njihova termoenergetska postrojenja i instalacije tehnički pripremljena za period od 20. septembra do 15. maja.

Upravo se čita:  Napredak u pregovorima Vlade FBiH i penzionera: Obećana jednokratna pomoć do kraja godine

Sezona grijanja zvanično počinje nakon što srednja dnevna temperatura zraka padne ispod 12 stepeni Celzijusa dva uzastopna dana, prema mjerenjima Federalne hidrometeorološke službe, a najkasnije do 15. oktobra.

Prema najnovijim meteorološkim izvještajima, očekuje se da će jutarnje temperature zraka u narednim danima varirati između šest i 11 stepeni Celzijusa, dok će dnevne temperature biti između 10 i 15 stepeni Celzijusa, uz moguće više temperature do 22 stepena na jugu zemlje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Eko naknada stvara probleme: Trgovac vozilima za dvije godine treba platiti 800.000 KM

Novi udar na džepove građana. Uredbom bivšeg saziva federalne vlade nova i potpuno ispravna polovna vozila smatraju se otpadom...

Još vijesti za vas