Subota, 21 rujna, 2024

Uživajte u suncu – dok možete: Ovog vikenda ugodno vrijeme i dobro raspoloženje, a onda stižu nove padavine

Preporučeno

I biometeorološke prilike za danas su povoljne.

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake, a BIHAMK je zbog magle izdvojio puteve uz rijeke Unu, Sanu, Savu i Lašvu, kao i šire područje Banje Luke i Prijedora.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 5; Srebrenica 8; Tuzla 9; Bijeljina, Ivan Sedlo, Livno 10; Sarajevo, Široki Brijeg 11; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Zenica 12; Bihać, Jajce, Prijedor, Sanski Most 13; Trebinje 15; Mostar, Neum 18.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH najavljuje da će danas u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove prisutna je magla ili niska naoblaka. Vjetar će biti slab, istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka iznosit će od 18 do 24, na jugu do do 26 °C.

Upravo se čita:  Ovo su ukradeni BMW i Mercedes iz Njemačke koje je pronašao FUP

U Sarajevu će biti sunčano. Dnevna temperatura zraka kretat će se oko 22 °C. I biometeorološke prilike za danas su povoljne.

– Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana, saopćeno je iz FHMZ-a.

Upravo se čita:  Eko naknada stvara probleme: Trgovac vozilima za dvije godine treba platiti 800.000 KM

Kada je riječ o narednim danima, u nedjelju će također biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostataku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

Upravo se čita:  Vremenski rolerkoster se nastavlja: U BiH sutra stiže promjena, evo šta nas očekuje do kraja sedmice

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24 °C.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24 °C.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Slovenci uhvatili serijskog lopova iz BiH: U jednom stanu u spavaćoj sobi zatekao vlasnicu, udario je

Pripadnici kranjske policije u rekordnom roku su riješili seriju provala koja se desila u ponedjeljak ujutro, a za koje...

Još vijesti za vas