Subota, 21 rujna, 2024

Grad u BiH kao primjer uspjeha: Rast broja obrtnika i zapošljavanja

Autor:Fena

Preporučeno

Obrtništvo u Bihaću pokriva raznovrsne djelatnosti, uključujući turizam, građevinarstvo, frizerske usluge, i pekarstvo.

Bihać se izdvaja kao primjer uspješnog razvoja obrtništva u Bosni i Hercegovini, posebno unutar Unsko-sanskog kantona.

U gradu je trenutno aktivno više od 650 obrtnika, a sektor zapošljava oko 1300 radnika, što ga čini ključnim za lokalnu ekonomiju.

Obrtništvo u Bihaću pokriva raznovrsne djelatnosti, uključujući turizam, građevinarstvo, frizerske usluge, i pekarstvo.

Posebno je značajna integracija poljoprivrede i prehrambene industrije s turizmom, što doprinosi inovativnim turističkim ponudama grada.

Upravo se čita:  Prognoza FHMZ: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Predsjednik Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona, Enes Arapović, naglašava da je interes za osnivanje novih obrta u stalnom porastu. Međutim, upozorava na nedostatak kontinuirane podrške od strane lokalnih i kantonalnih vlasti, naglašavajući potrebu za stalnim subvencijama koje bi olakšale poslovanje i omogućile zapošljavanje većeg broja ljudi.

Bihać kao centar obrtništva također stavlja fokus na potrebu za daljnjim poticajima i podrškom, kako bi se osigurao daljnji rast i razvoj ovog vitalnog sektora. Očekivanja su optimistična, s nadom da će dodatne mjere podrške pridonijeti još većoj ekspanziji obrtništva u regiji

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

FUP raspisao konkurs: Traže se policajci i inspektori

Federalna uprava policije (FUP) objavila je javni konkurs za zapošljavanje novih kadrova. Potrebno je 120 policajaca, od kojih će 70...

Još vijesti za vas