Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Na granici BiH uhapšen Turčin, pokušao prokrijumčariti 33 migranta

Preporučeno

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv osumnjičenog vozača bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba”.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška su u nedjelju, 22. septembra uhapšen državljanina Republike Turske, nakon što je spriječen u krijumčarenju 23 osobe afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije (21) i Egipta (2).

Upravo se čita:  Osnovne škole u RS-u ostale bez čak 112 odjeljenja u posljednjih pet godina!

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijem su nalogu privremeno oduzeti dokazni materijali, dok će osumnjičeni državljanin Turske, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba”, biti predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH.

Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 20. septembra spriječili krijumčarenje deset državljana Sirije, također, u graničnom pojasu na području Gradiške.

Upravo se čita:  Obavijest građanima da ne bi bili "uznemireni": Posmatrački let iznad BiH

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH koji je migrante krijumčario, u vozilu Mercedes, bh. nacionalnih oznaka.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv osumnjičenog vozača bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba”.

O ovim događajima obaviješteni su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Objavljena nova detaljna zimska prognoza: Šta očekivati?

Severe Weather Europe, poznati meteorološki servis, izdao je prvu detaljnu prognozu za predstojeću zimu, sugerišući na mogućnost blaže sezone...

Još vijesti za vas