Srijeda, 25 rujna, 2024

Zbog lokalnih padavina kolovoz mjestimično mokar ili vlažan, oprez zbog magle i odrona

Preporučeno

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog lokalnih padavina kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu Maglaj-Kosova-Doboj zbog aktuelnih radova na dvije lokacije saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnoj dionici, na mjestu radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa se apeluje na vozače za strpljenje i razumijevanje.

Upravo se čita:  Kako funkcioniraju optički skeneri: Odmah po zatvaranju biračkog mjesta izlaze rezultati glasanja

U toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Upravo se čita:  Uvod u gašenje BHRT-a? Za sutra zakazana prodaja imovine koja je državna, zbog duga od 17 miliona KM

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Promjena vremena: Stiže naglo zahlađenje, temperature padaju ispod 15 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Tokom dana bit...

Još vijesti za vas