Subota, 28 rujna, 2024

Detalji tragedije u kojoj je poginuo 26-godišnjak iz BiH: “Kenan vozio sa isteklom vozačkom i lažnim tablicama na automobilu”

Preporučeno

HRVATSKA - Policija je utvrdila da je 26-godišnjak upravljao automobilom s isteklom prometnom dozvolom i neodgovarajućim registracijskim oznakama

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 23. septembra 2024. godine, oko 17 sati, na cesti D-75 na području Tara kod Novigrada u Hrvatskoj, jedna je osoba poginula, a tri su povrijeđene.

Život je izgubio državljanin Bosne i Hercegovine, 26-godišnjak Keno Ibraković iz Zenice, koji je prilikom skretanja udesno izgubio kontrolu nad vozilom te je došlo do zanošenja automobila u lijevu stranu piše Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Drama u bh. gradu: Nožem ubo punca u grudi, posjekao punicu i suprugu

Policija je izvijestila o detaljima saobraćajne nesreće na području Tara u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene.

On je 23. 9. oko 17 sati dolazeći državnom cestom D-75 iz smjera Novigrada prema Taru, u oštrom, nepreglednom zavoju nepropisno, preko pune linije, pretjecao automobil zagrebačke registracije koji je vozila 26-godišnjakinja. Nakon toga, vozač je, izbjegavajući frontalni sudar s automobilom kojim je upravljao 32-godišnji Nijemac, naglo skrenuo u desno. Pritom je došlo do zanošenja automobila te je udario u teretno vozilo pulskih registracija, koji je vozio 45-godišnji ukrajinski državljanin.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Ovo je Ragib koji je živog zapalio brata Rusmira

Policija je utvrdila da je 26-godišnjak upravljao automobilom s isteklom prometnom dozvolom i neodgovarajućim registracijskim oznakama. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju.

Ukrajincu i suputnicima, 48-godišnjaku i maloljetnici, ruskim državljanima, pružena je liječnička pomoć, a zasad je nepoznata težina njihovih ozljeda.

Cesta od Antenala do ulaza u Tar bila je zatvorena za promet od 17.15 do 21.45 sati, te se vozilo obilaznim pravcima.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Ovo je Ragib koji je živog zapalio brata Rusmira

 

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve manje stanovnika, sve više glasača: Kako birački spisak nadmašuje stvarno stanje

Bosna i Hercegovina suočava se s paradoksalnom situacijom: dok broj stanovnika opada, broj glasača raste. Osim brojnih glasova dijaspore,...

Još vijesti za vas