Petak, 4 listopada, 2024

Stigao prijeteći mail o napadima na vojne objekte u BiH, podignute mjere sigurnosti, oglasio se i ministar odbrane

Preporučeno

Građani u Bosni i Hercegovini ne treba da strahuju, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja.

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen pripravnosti zbog prijetećih dojava sigurnosnim i vojnim objektima u našoj zemlji.

Kako pišu domaći mediji, prijeteći mail stigao je jučer u 15 sati. SIPA intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

U međuvremenu oglasio se i ministar odbrane BiH Zukan Helez. On je, kaže, naredio pojačane mjere osiguranja ali u svom obraćanju nije spominjao bilo kakvu prijetnju.

Upravo se čita:  Vijest koja će obradovati penzionere: Poznat iznos jednokratne pomoći koju će dobiti od Vlade FBiH

Rekao je da se mjere osiguranja pojačavaju zbog eskalacije na Bliskom istoku.

– Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih dešavanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini.

S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH.

Upravo se čita:  Prijete poplave: U jednom ovom dijelu BiH vanredno stanje od 3. do 6. oktobra!

Ove mjere su preventivnog karaktera i biće na snazi do daljnjeg.

Građani u Bosni i Hercegovini ne treba da strahuju, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja.

Povišene mjere obezbjeđenja se isključivo odnose na vojne objekte, rekao je Helez.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Babina kćerka vrijeđala ezan: “Mogu oni pojačavat zvučnike koliko hoće…”

Predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić Jelenović, inače kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića Babe i još uvijek aktuelnog načelnika...

Još vijesti za vas