Subota, 5 listopada, 2024

Građani BiH ujedinjeni: Za svega nekoliko sati prikupljeno preko 147.000 pomoći za poplavljena područja

Preporučeno

Pored poziva na broj 17039, donacije za ljude pogođene poplavama mogu se uplatiti putem opcije “Doniraj odmah”, kao i preko žiro računa ili PayPala, uz naznaku “Poplave 2024”.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba aktivirala je broj 17039 za pomoć stradalima u poplavama u Bosni i Hercegovini. Svakim pozivom doniraju se 2 KM.

Zbog obilnih kiša i nastale materijalne štete u nekoliko gradova, te brojnih zahtjeva za pomoć koji pristižu, organizacija je pokrenula apel. Ovaj poziv je usmjeren na prikupljanje pomoći za poplavama pogođena područja.

VEZANO: Pomozi.ba organizacija pokrenula akciju pomoći za unesrećene u poplavama u BiH

Upravo se čita:  Potvrđeno da ima žrtava i veliki broj povrijeđenih u poplavama!

“Situacija je dramatična u brojnim mjestima širom BiH, a najviše su pogođeni Tarčin, Kiseljak, Kreševo, Jablanica, Konjic… Vodena bujica je tokom noći odnijela mostove, poplavila kuće i potpuno odsjekla pojedine puteve”, navode u ovoj organizaciji.

U roku od samo nekoliko sati, građani BiH su prikupili više od 147.834 KM.

Pored poziva na broj 17039, donacije za ljude pogođene poplavama mogu se uplatiti putem opcije “Doniraj odmah”, kao i preko žiro računa ili PayPala, uz naznaku “Poplave 2024”.

Upravo se čita:  Upozorenje za građane Fojnice: Voda iz gradskog vodovoda nije za piće!

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate. Za klijente Intesa Sanpaolo Banke omogućena je donacija putem m-Intesa mobilne aplikacije, jednokratno ili uz svaki nalog plaćanja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Bolna ispovijest Jablaničanina Muhameda Begovića: “Sin je išao iza mene, odjednom ga je odnio veliki val”

Muhamed Begović iz Jablanice je u poplavama koje su rano jutros pogodile ovaj grad izgubio sina. On je za portal...

Još vijesti za vas