Utorak, 8 listopada, 2024

Kristijan Šmit i Laslo Stic helikopterom preletjeli iznad mjesta koja su zadesile poplave

Preporučeno

Šmit je sa komandantom EUFOR-a, general-majorom Laslom Sticom (Laszlo Sticz) svjedočio je potresnim slikama posljedica nedavnih poplava u Donjoj Jablanici, Fojnici, Kiseljaku i drugim dijelovima BiH.

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) danas je preletio helikopterom iznad mjesta koja su razorena u poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Kako je saopćeno iz OHR-a, Šmit je sa komandantom EUFOR-a, general-majorom Laslom Sticom (Laszlo Sticz) svjedočio je potresnim slikama posljedica nedavnih poplava u Donjoj Jablanici, Fojnici, Kiseljaku i drugim dijelovima BiH.

Upravo se čita:  Lejla Zalihić o borbi za život: Kuća se srušila, čula sam vriske muža i kćerke, svekrvu još nisu pronašli

– Ohrabrujuće je vidjeti brzu reakciju svih nivoa vlasti BiH i spremnost da zajedno radimo na ublažavanju posljedica ove tragedije. Sve nas inspirira iskazana solidarnost, snažne emocije i pomoć koja je upućena iz cijele BiH i drugih zemalja. U mislima i u molitvama sam s građanima koji su pogođeni ovom strašnom katastrofom – navedeno je u objavi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik Violete: Izgradit ćemo kuće najugroženijima

Petar Ćorluka, vlasnik privrednog giganta Violeta, odazvao se humanitarnoj akciji televizija N1 i Nova u saradnji s udruženjem Pomozi.ba...

Još vijesti za vas