Nedjelja, 13 listopada, 2024

Civilna zaštita HNK: Traga se nestalim osobama, i dalje bez električne energije pojedina mjesta u Jablanici

Preporučeno

I dalje je u prekidu opskrba električnom energijom na pojedinim područjima općine Jablanica.

Prema informacijama Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, spasilački timovi na području Konjica i dalje pretražuju pogođeno područje s ciljem pronalaska nestalih osoba.

-Pristigli kontejneri se postavljaju na predviđena sigurna mjesta za smještaj ugroženih. Opskrba hranom, lijekovima i osnovnim potrepštinama teče uredno.

Uz pomoć teške mehanizacije, radi se na saniranju regionalnog puta Ostrožac – Parsovići – Fojnica (R437). Za sanaciju lokalnih puteva Buturović Polje – Seonica – Višnjevice, Kralupi – Trešnjevice bit će potrebno duže vrijeme-naveli su.

Upravo se čita:  Broj se povećava: Poplave i odroni u BiH odnijeli najmanje 20 života

I dalje je u prekidu opskrba električnom energijom na pojedinim područjima općine Jablanica.

Radi se na otklanjanju kvarova,a isti slučaj je i sa opskrbom vode, mobilnom i fiksnom telefonijom.

– Putna komunikacija sa susjednim općinama, kao i sa pojedinim naseljenim mjestima na području općine je u prekidu. Radi se na sanaciji i čišćenju prometnica. Specijalistički spasilački timovi nastavljaju potragu za nestalim osobama. Pored domaćih, na terenu su i timovi iz susjednih država. Angažiran je i veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i ostalih potrepština – kazali su iz Operativnog centra

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Barbarez uoči Mađarske: Oni uvijek igraju isti stil, to mi se dopada, nisu slučajno igrali na prvenstvu

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez uoči meča protiv Mađarske je kazao da je ovaj meč ključan za stanje...

Još vijesti za vas