Nedjelja, 13 listopada, 2024

Objavljena vremenska prognoza za narednu sedmicu u BiH, poznato kada se očekuje kiša

Preporučeno

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U ponedjeljak 14.10.2024. u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C.

Upravo se čita:  I Agencija za vodno područje Jadranskog mora upozorava: Moguće nove poplave u ovom dijelu BiH!

U utorak 15.10.2024. u Bosni će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva će biti dosta magle ili niske oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C.

Upravo se čita:  Autobusi na relaciji Sarajevo-Mostar saobraćaju uprkos gubicima: Putuje se i preko 7 sati, ovo se pravci kojima idu

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U četvrtak 17.10.2024. u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Kiša sa jugozapada se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

Upravo se čita:  Bio je zapečaćen, stizali prekršajni nalozi... Objavljena dokumentacija o kamenolomu u Jablanici

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Trebević zbog Jablanice postao tema: Mještani već imaju pukotine na kućama, a na klizišta se i ranije ukazivalo

Tlo na Trebeviću u Mjesnoj zajednici Širokača na području Općine Stari Grad u Sarajevu pomjerilo se za više od...

Još vijesti za vas