Nedjelja, 13 listopada, 2024

Barbarez uoči Mađarske: Oni uvijek igraju isti stil, to mi se dopada, nisu slučajno igrali na prvenstvu

Preporučeno

Prokomentarisao je konstataciju novinara o nedostatku kreativnog veznjaka.

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez uoči meča protiv Mađarske je kazao da je ovaj meč ključan za stanje na tabeli.

– Treba biti realan, koliko god da mi bili optimistični. Treba prvo pripremiti momke i radujem se da imamo priliku napraviti iskorak. Što se tiče zdravstvenog biltena sve je uredu, dvojica su suspendirani (op.a. Demirović i Barišić). Igrači se navikavaju na ovaj ritam i bit će sigurno spremni za sutrašnju utakmicu – kazao je Barbarez.

Prokomentarisao je i izostanak Demirovića i taktičke formacije.

Upravo se čita:  Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena u Zenici

– Kako ćemo reagirati na ispadanje Demirovića, to ćemo još vidjeti, imamo par ideja. Protiv Njemačke smo igrali s tri vezna, a činilo se kao četiri. Kada gledate Atalantu kod njih znaš koja su tri nazad, ostalo ništa ne znaš. To je cilj svega, da oni trče, kad igramo presing da se orjentišemo prema igraču i onda je sistem nebitan – rekao je Barbarez.

Prokomentarisao je konstataciju novinara o nedostatku kreativnog veznjaka.

– Ne želim principijelno da spominjem imena, to je stvar ukusa. Bilo je dosta skandiranja za neke igrače, nisam ja važan, niti neki igrač. Jedan igrač je dobar za jednu utakmicu, drugi za drugu – naglasio je Barbarez.

Upravo se čita:  Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena u Zenici

Naglasio je da su u fazi da se više orjentacije ima prema svakom protivniku.

– Kada se budemo osjećali stabilno protiv svakog, onda ćemo najlakše raditi na kreativnosti. Imamo mi dobrih kreativaca. Neki nisu ni svjesni šta mogu. S Kolašincom je sve uredu, imao je grčeve jer je teren bio premekan – poručio je Barbarez.

Upravo se čita:  Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena u Zenici

Naveo je da Mađarska se trudi da uvijek igra isti stil.

– Meni se to sviđa, pokažete što znate i to je to. Nisu slučajno oni bili na prvenstvu. Jedino mjerilo je rezultat, protiv Mađarske su imali posjed 18 posto, ali o tome neće niko pričati za dva dana. Imam respekt prema njima i tako ćemo pristupiti ovom meču – naglasio je.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kakvo je stanje u Donjoj Jablanici i Konjicu? Oglasio se FUCZ

Brojni timovi i dalje se nalaze na područjima općina koje su pogodile poplave i klizišta pokušavajući uspostaviti uredno snabdijevanje...

Još vijesti za vas