Srijeda, 16 listopada, 2024

Nakon 23 godine vratili se iz Norveške u Glamoč, na 14 duluma pronašli 45 tona krompira

Autor:Redakcija

Preporučeno

U malom mjestu Vidimlije, na plodnim njivama Glamoča, supružnici Balagić postali su pravi simbol uspjeha u poljoprivredi. Ove godine posijali su 14 duluma zemlje i ubrali nevjerojatnih 45 tona krompira, što potvrđuje da je glamočki krompir zaista brend koji ne gubi na vrijednosti.

Balagići, koji su se nakon 23 godine provedenih u Norveškoj vratili u svoj rodni kraj, s ponosom ističu da nemaju problema s plasmanom svog proizvoda. Veliki dio svog uroda prodaju direktno na kućnim vratima, a povremeno ga dostavljaju i kupcima u Sarajevu, gdje imaju kuću koju iznajmljuju. Njihovo iskustvo iz Norveške, gdje su ostvarili značajan uspjeh, prenijeli su i na domaće tržište, što im je omogućilo da se uspješno uključe u lokalnu poljoprivredu.

Upravo se čita:  Komšija je spasio Alijinu bebu i suprugu u noći kada je bujica nosila sve pred sobom u Kreševu

U razgovoru sa Balagićima, osjeti se njihova sreća i zadovoljstvo zbog povratka u Glamoč. “Ovdje smo sretni, uživamo u plodovima našeg rada i drago nam je da možemo doprinijeti lokalnoj zajednici”, ističu.

Za sve koji žele saznati više o ovoj inspirativnoj priči, preporučujemo reportažu YouTube kanala Srednja Bosna Danas, gdje možete vidjeti kako se uz trud i posvećenost mogu postići zavidni rezultati u poljoprivredi.

Upravo se čita:  Ajlin svekar: “Ona je bila u 8 mjesecu trudnoće. Kćerkica samo šuti i traži igračke”

Glamočki krompir i porodica Balagić postali su primjer kako se tradicija i moderni pristupi mogu spojiti u uspješnu priču o povratku korijenima i životu punom radosti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Objavljene prve fotografije nakon što se saznalo za presudu: Evo gdje se trenutno nalazi glumac Moamer Kasumović

Glumac i presuđeni pedofil Moamer Kasumović viđen je u švedskom gradu Geteborgu, a Raport je objavio ekskluzivne fotografije. Kasumović je...

Još vijesti za vas