Srijeda, 16 listopada, 2024

Dugim sunčanim periodima je došao kraj: Od sutra promjena vremena u BiH, evo šta nas čeka

Preporučeno

- Kako mjesec bude odmicao temperature će biti sve više jesenje. Uskoro sve hladnije noći i jutra, sve češća i dugotrajnija magla, a i dnevna toplina sve skromnija.

Nakon perioda od nekoliko sunčanih dana, od sutra u našu zemlju stiže promjena vremena koja će uzrokovati blaži pad temperatura i donijeti porast naoblake odnosno lokalno slabije padavine,

– Proteklih dana uživali smo u pretežno sunčanim i stabilnim oktobarskim danima. Sunca i ugodne dnevne topline će svakako još biti u nastavku mjeseca ali se u prognozi počinje spominjati i kiša. To je znak da se uticaj anticiklone polako narušava. Kako mjesec bude odmicao temperature će biti sve više jesenje. Uskoro sve hladnije noći i jutra, sve češća i dugotrajnija magla, a i dnevna toplina sve skromnija.

Upravo se čita:  Stiže Miholjsko ljeto: Sladić najavio sunčane dane i kada ponovo da očekujemo padavine

ČETVRTAK (17.10). – Porast naoblake sa zapada. Od jutarnjih sati najprije u Krajini, a kasnije tokom dana i u većem dijelu ostatka zemlje kiša uglavnom slabog intenziteta. Uz padavine temperature u blažem padu i u najtoplijem dijelu dana kretaće se od oko 12°C na sjeverozapadu i sjeveru do oko 20°C na jugu zemlje.

Rubnim uticajem ciklona od petka (18.10.) do nedelje (20.10.) idalje većinom oblačno uz lokalno padavine uglavnom na zapadu i jugu zemlje. Nešto više sunčanih intervala na istoku i sjeveroistoku. Od nedelje ponovnim jačanjem anticiklona slijedi niz pretežno sunčanih dana, ali uz sve hladnija jutra, lokalnu pojavu mraza i češću maglu.

Upravo se čita:  Novi detalji o ilegalnom kamenolomu kod Jablanice: Ko je sve uključen u ovo?

Nova, ovog puta izraženija promjena vremena moguća je krajem oktobra, kada bi uslijedio i osjetniji pad temperatura uz padavine, piše BH Meteo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je biti radnica kladionice: “Satnica 4 KM, nema slobodnog dana, radiš i praznicima”

Redakciji portala Crna-Hronika obratila se bivša radnica jedne sportske kladionice, ogorčena tretmanom kojem su ona i njene kolegice bile...

Još vijesti za vas