Utorak, 22 listopada, 2024

Porodica Begović u borbi s posljedicama razorne poplave: Hitno potrebna pomoć

Autor:Redakcija

Preporučeno

Šefika, Adnan i Faris sve više gube nadu da će se ikada vratiti u svoj dom, jer šteta je toliko velika da je obnova gotovo nemoguća bez značajne pomoći.

Poplave koje su nedavno pogodile područje Donje Jablanice ostavile su iza sebe pustoš i razarajuće posljedice, a među najteže pogođenima je porodica Begović. Šefika Begović, njen sin Adnan i unuk Faris Repeša suočeni su s tragičnim gubitkom nakon što je njihova kuća pretrpjela velika oštećenja. Ova porodica sada je prisiljena živjeti u privremenom smještaju, dok se bore s nesigurnom budućnošću i kreditima koji su ostali iza njih.

Upravo se čita:  Advokatica Bajramović: Predmet 'Novalić i drugi' je pred Ustavnim sudom BiH, Konaković ometa rad pravosuđa

Porodična kuća, koja im je pružala sigurnost i utočište, sada je u tako lošem stanju da postoji realna mogućnost njenog potpunog rušenja. Šefika, Adnan i Faris sve više gube nadu da će se ikada vratiti u svoj dom, jer šteta je toliko velika da je obnova gotovo nemoguća bez značajne pomoći.

Begovići su oduvijek bili skromni, živeći povučeno i ne tražeći pomoć od drugih. Međutim, u ovim teškim trenucima, kada su ostali bez krova nad glavom, njihova sudbina postaje apel za hitnu pomoć i solidarnost.

Upravo se čita:  Dino Begić dobio automobil Golf 6

Sada je ključno da zajednica i šira javnost pokažu suosjećanje i podršku za one koji su najviše pogođeni ovom prirodnom katastrofom.

Kako pomoći porodici Begović:

Svi koji žele pružiti pomoć ovoj porodici, mogu to učiniti uplatom sredstava na sljedeće račune:

Uplate iz BiH:

Primalac: Šefika Begović
Broj žiroračuna: 1346731006619665

Uplate iz inostranstva:

Upravo se čita:  Važna informacija za sve koji koriste "Temu": Stručnjaci pojasnili kako razlikovati pravu od lažne aplikacije

Swift Code: IKBZBA2X
IBAN: BA391342084100004460

Svaka pomoć, bez obzira na iznos, predstavlja korak bliže oporavku porodice Begović i njihovom povratku u normalan život. U ovim trenucima, zajedništvo i humanost su najvažniji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Iako nema snijega, zimska oprema je obavezna: Ovo ćete morati da imate od 1. novembra

Od 1. novembra, svi vozači motornih vozila u BiH, osim motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorija),...

Još vijesti za vas